Inspirerende energieprestatiecontracten in Europa


RVO.nl heeft een derde whitepaper gemaakt, die het gebruik van energiediensten promoot. Samen met het ministerie van BZK geeft RVO.nl namelijk uitvoering aan de Energy Efficiency Directive.

Deze whitepaper staat vol inspiratie met projectbeschrijvingen en 3 interviews met topstukken uit de Nederlands ESCo wereld, namelijk met Jacqueline Cramer (ESCoNetwerk.nl), Eloi Burdorff (DWA, ESCO Servicepunt Noord-Holland) en Caspar Boendemaker (BNG).

Tijdens de zoektocht naar voorbeelden bleek dat er al veel projecten gerealiseerd zijn met een energieprestatiecontract. Ook tijdens ESCo Europe in januari 2015 in Milaan bleek dat al veel landen bezig zijn met een andere manier van het uitvoeren van energiebesparende of hernieuwbare energie-opwekkende maatregelen, namelijk in de vorm van prestatiecontracten.

Deze publicatie is geschreven voor opdrachtgevers, eigenaren en uitvoerende partijen om geïnspireerd raken om zo de moeilijke weg tot transformatie van de business en gedragsverandering in te gaan en samen verantwoordelijk te kunnen zijn voor energiebesparing en hernieuwbare energie in gebouwen.

Lees hier de whitepaper.