UPDATES

Merendeel van klimaatinstallaties niet optimaal

Door Redactie - 4 mei 2017

Tags:
Een goed ingeregeld klimaatsysteem houdt het binnenklimaat aangenaam. Ongeveer 70% van de klimaatinstallaties werkt niet optimaal. Een kwart gebruikt te veel energie. Bijvoorbeeld doordat leidingen niet geïsoleerd zijn. Hier is veel energiewinst te halen.
Dit bericht verscheen eerder op RVO.nl
Koelingsinstallaties draaien de komende maanden op volle toeren om het binnenklimaat comfortabel te houden. Maar hoe kun je stijgende energiekosten voorkomen bij stijgende temperaturen? Onderzoek uw kansen op energiewinst met de Installatie Performance Scan.

Verplichte keuring

Eigenaren of huurders van gebouwen moeten hun installatie om de 5 jaar laten keuren. Het gaat ook om een beoordeling van het rendement. Deze zogeheten EPBD-keuring geldt voor airconditioningssystemen met een totaal opgesteld koelvermogen op gebouwniveau van meer dan 12 kW.

Scan: meer comfort, minder energie

RVO.nl helpt klimaatinstallaties te optimaliseren met de Installatie Performance Scan. Met deze softwareapplicatie voldoet u als gebouweigenaar, -beheerder of -huurder aan de vereiste EPBD-aircokeuring. Bovendien ontdekt u op een gestandaardiseerde manier verbetermogelijkheden voor uw installatie. Zo bespaart u energie en wint u op technische performance comfort.

Aan de slag met optimale koeling?