UPDATES

Ruim 130 miljoen voor energie-innovatie

Door Redactie - 5 mei 2017

Tags:

Op 3 april zijn er meerdere subsidieregelingen voor energie-innovatieprojecten binnen de Topsector Energie geopend. Er is in totaal 130 miljoen euro beschikbaar voor projecten op het gebied van energie-innovatie die zorgen voor schone en efficiënt opgewekte energie die Nederland economisch sterker maakt.

Met de energie-innovatiesubsidies stimuleert het ministerie van Economische Zaken onderzoek, ontwikkeling en demonstraties voor onder meer (consortia van) bedrijven en kennisinstellingen rond:

Op 3 april zijn de volgende regelingen geopend:

Projectidee vooraf toetsen

Bent u van plan om subsidie aan te vragen? Laat uw projectidee vooraf toetsen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Doe dat via het projectideeformulier. Tot 3 weken voor sluiting van de regeling krijgt u dan tijdig een gepast advies.

Over de Topsector Energie

De Topsector Energie organiseert en stimuleert de innovatiekracht van de energiesector. Dat doet het door de innovatiebudgetten van overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven te bundelen in programma’s. Doel: meer Nederlandse concurrentiekracht, werkgelegenheid en welvaart én een duurzamere energiehuishouding. De subsidieregelingen komen tot stand in nauwe samenwerking met de Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI’s).

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert de regelingen uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Wijzigingen in 2017

Lees wat de wijzigingen zijn in 2017 voor de Subsidies Energie-innovatie.

Meer informatie

Subsidies energie-innovatie – Topsector Energie