UPDATES

Inschrijving Duurzaam Bouwen Awards geopend

Door Redactie - 16 november 2017

Tags:

De inschrijving voor de Duurzaam Bouwen Awards 2018 is geopend. Bouwers, woningcorporaties en gemeenten die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, strijden om tot winnaar bekroond te worden van een van de prestigieuze awards.

Dit bericht verscheen eerder op de website van Duurzaam Gebouwd.

De Duurzaam Bouwen Awards kent in totaal vier categorieën: duurzaamste project, duurzaamste woningcorporatie, duurzaamste gemeente en een publieksprijs. Iedere categorie beschikt over een speciale award. Wint u straks een van de prestigieuze prijzen? Via de website www.duurzaambouwenawards.nl is het mogelijk om uzelf direct in te schrijven of een partij voor te dragen. Kent u dus een partij die zeker mee moet dingen naar de Duurzaam Bouwen Awards? Draag die partij dan voor. De uitreiking van de Duurzaam Bouwen Awards vindt plaats tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres op 1 februari 2018 in het Cultuurgebouw Hoofddorp.

Over de Duurzaam Bouwen Awards

De organisaties abcnova, W/E adviseurs, FSC Nederland en Duurzaam Gebouwd hebben hun krachten gebundeld en introduceren de geheel vernieuwde Duurzaam Bouwen Awards. Door de bestaande Duurzaam Bouwen Award, de Gouden Kikker Award en de WoCo25 Award te bundelen, ontstaat een groter podium voor deze prijzen. Daarnaast introduceren de vier partijen als nieuwe prijs de Circulaire Ring.

Eerste Juryleden bekend

De eerste juryleden uit de jury van de Duurzaam Bouwen Awards zijn bekend. De vakkundige jury bestaat uit professionals met uiteenlopende ervaringen en achtergronden. De eerste juryleden zijn Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen, Wim Hazeu, Jan Veuger, Jos van Dalen, Robert Koolen en John Nederstigt. Zij zullen de inzendingen beoordelen en uiteindelijk uit alle inzendingen de genomineerden selecteren. Bent u benieuwd wat de juryleden verwachten van de aanmeldingen, welke tips zij hebben voor de deelnemers en wat de beweegredenen zijn om jurylid te zijn? Bekijk dan de profielen van de juryleden op de website van de Duurzaam Bouwen Awards.

Terugblik

Benieuwd naar de eerdere winnaars binnen de categorieën meest duurzame project, meest duurzame woningcorporatie en meest duurzame gemeente? Lees dan de artikelen en bekijk de bijbehorende projectvideo’s. De award voor het meest duurzame project werd in 2015 in de wacht gesleept door ingenieurs- en architectenbureau IA Groep uit Duiven. Woningcorporatie Eigen Haard kwam in 2016 als winnende woningcorporatie uit de bus en won de WoCo25 Award. De Duurzaam Bouwen Award binnen de categorie duurzaamste woningcorporatie ging naar OFW. In 2016 won gemeente Amersfoort de award in de categorie meest duurzame gemeente.

Duurzaam Gebouwd Congres

De Duurzaam Bouwen Awards worden uitgereikt tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres, dat plaatsvindt op 1 februari 2018 in het Cultuurgebouw te Hoofddorp. Meer informatie over het congres met als centrale thema #VanGasLos vindt u op de website. Hier vindt u ook de mogelijkheid om direct tickets te kopen.

Bron: Duurzaam Gebouwd