UPDATES

Samenwerken aan de Sustainable Development Goals

Door Redactie - 10 april 2018

Tags:

Met de zeventien Sustainable Development Goals, oftewel SDG’s, maken we van onze wereld een betere plek voor iedereen. Voor 2030 moet er een einde komen aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Het is tijd voor grootse plannen waarin bedrijven het verschil kunnen maken door kritisch te kijken naar de verbeteringen die zij kunnen doorvoeren in hun gehele keten.

Voor ingenieursbureau Witteveen+Bos is het vanzelfsprekend dat hun projecten bijdragen aan het verbeteren van de leefomgeving. Zij hebben de SDG’s verankerd in de bedrijfsvoering.

Doordenken

Het ingenieursbureau werkt aan projecten op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Duurzaamheid.nl sprak met Diederik Bel, hoofd Sector Gebouwde omgeving. ‘Het ontwerpen van bijvoorbeeld een kleine waterkrachtcentrale in Sierra Leone is een prachtig project als het gaat om duurzame energie. Maar wij denken door: wie profiteert er straks van? Zijn dat de rijken in de stad of wordt de lokale economie er ook beter van? In dit soort projecten doen wij vaak wat extra’s door kritisch mee te denken en uiteindelijk een betere oplossing te leveren dan de oorspronkelijke vraag. Als milieukundige heb ik altijd oog voor natuur en duurzaamheid gehad. Het is mijn missie om de hele organisatie daarin mee te krijgen.’

Duurzaam ontwerpen from Witteveen+Bos on Vimeo.

Benieuwd naar de rest van het verhaal met praktijkvoorbeelden en tips? Lees hier het hele artikel.