Nieuws

‘Nederland als hotspot voor Smart Sustainable Cities’

De vastgoedsector in Nederland maakt maar weinig haast met verduurzamen. Zelfs voor de kansen die toekomstbestendige en gezonde gebouwen bieden bestaat weinig aandacht. Dit gebrek aan urgentie in het overgrote deel van de branche is Platform Duurzame Huisvesting een doorn in het oog. Met dit visiedocument willen wij de sector de spiegel voorhouden en de discussie over nut en noodzaak van een duurzaam gebouwde omgeving op een hoger plan brengen.

Trainingen over sociale innovatie in de energietransitie

Het MVI-E Skills Lab biedt in 2018 een serie trainingen aan op het gebied van sociale innovatie, die je klaarstomen voor een betere en snellere realisatie van je duurzaamheidsambitie. ‘Sociale innovatie’ helpt je daarbij, door bewezen theorieën over het gedrag van mensen toe te passen in de praktijk.

Van energielabel F naar energielabel C met een energieadviseur

Carglass wilde van haar traditionele hoofdkantoor in Son een ‘ontmoetingsplek’ maken. Dat betekende een grondige renovatie. Hét moment om meters te maken met energiebesparing. Dus nam het bedrijf een energieadviseur in de arm die het hele gebouw doorliep. Het hoofdkantoor ging van energielabel F naar energielabel C.