Achtergrond

CO₂-uitstoot daalt in Utrecht

De CO₂-uitstoot in Utrecht was in 2015 zo’n 8 procent lager dan in 2010. Dit is tegen de landelijke trend in. Zowel bij bedrijven (elektriciteit en gas) als bij mobiliteit nam de uitstoot af. Utrecht blijft daarnaast koploper op het gebied van zonnepanelen.

Column Annemarie van Doorn: Trump: dé nieuwe uitdaging in de strijd tegen klimaatverandering

Bovenop alle uitdagingen in de strijd tegen klimaatverandering heeft de wereld er een bijgekregen. Hij heet Donald Trump en is de 45ste president van Amerika geworden. Trump noemt klimaatverandering een ‘hoax’. Dat was al zorgelijk toen hij ‘slechts’ kandidaat was, dat wordt het des te meer nu hij officieel de baas is van het meest invloedrijke land ter wereld.

Column: Stop een thermometer in uw (zorg) vastgoed!

Zorgvastgoed is voor menig bestuurder een kopzorg. De invoering van zorgzwaartepakketten heeft grote financiële gevolgen en leidt soms zelfs tot leegstand. Gebouwen, opgeleverd in de vorige eeuw, voldoen niet meer aan de huidige zorgbehoeften en woonwensen. Hoge energielasten zorgen nu voor hoge exploitatiekosten. En door de ‘business as usual’ wordt verduurzaming uitgesteld. Zonde, want iedereen wordt (letterlijk) beter van duurzaam zorgvastgoed, betoogt energiebesparingsadviseur Erwin Kamminga.