Video: Communicatiekracht van energielabel voor winkels

Retailers willen graag hun energielabel aan hun klanten communiceren. Daarmee bevestigen zij de communicatiekracht van het energielabel. Aan het woord komen woordvoerders van de bedrijven Lidl, De Kampeerwinkel en Ahold.

Ervaringen
Voor Lidl is duurzaamheid een belangrijk thema. Onafhankelijk onderzoek heeft volgens Lidl aangetoond dat er in hun supermarkten 50% minder elektriciteit en 56% minder gas wordt verbruikt dan bij hun concurrenten. Hun nieuwe hoofdkantoor in Huizen wordt een duurzaam kantoor met onder meer warmte-koude opslag, warmtepompen en LED verlichting. De Kampeerwinkel geeft aan graag naar zijn klanten toe een groen label te willen communiceren. Ahold kijkt bij verduurzaming niet alleen naar de winkelformules maar ook naar de winkelpanden zelf. De klant richt zich tot nu meer op de winkel zelf, maar heeft in toenemende interesse of de winkel in een duurzaam pand is gevestigd.

Duo-label
Programma-adviseur Hans Korbee van AgentschapNL geeft aan dat verhuurders en huurders van winkels steeds meer belangstelling hebben voor duurzaamheid. Korbee: “Labeling is toch een mogelijkheid om te etaleren hoe duurzaam je gebouw is. Winkels worden casco verhuurd, wat het lastig maakt om daar een energielabel aan toe te kennen. Vandaar dat AgentschapNL het duo-label voor winkels introduceert. De eigenaar wordt gemeten op de elementen isolatie en kierdichting. De huurder, de retailer wordt verantwoordelijk voor de verlichting, koeling en verwarming. Beide onderdelen worden gehonoreerd, vervolgens worden de resultaten samengevoegd en kom je tot een duo-energielabel”.

Video


Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>