Zonnecentrale op dak Parkschool in Utrechtse wijk Lombok

In de Utrechtse wijk Lombok heeft LombXnet 42 extra zonnepanelen op de Parkschool aangelegd. De 100 panelen in totaal hebben een piekvermogen van 17.500 MW. Ze leveren groene energie en reduceren de CO2-uitstoot.

Laadpunten

De centrale levert zonnestroom aan de school, het glasvezelnetwerk van de lokale internetprovider LomboXnet en een oplaadpunt voor elektrische auto’s in de buurt van de school. De zonnecentrale is onlangs geopend door de Utrechtse wethouder Mirjam de Rijk. Ze heeft ook een informatiepaneel onthuld waarop is af te lezen hoeveel stroom de nieuwe zonnecentrale op de Parkschool opwekt. In het najaar wordt het eerste laadpunt gerealiseerd, gelijktijdig met de levering van de eerste elektrische auto in Lombok.

Groene provider

Op de Parkschool zijn Solarteams ingesteld met leerlingen uit diverse groepen. Hiermee komen ze in aanraking met de werking en toepassing van zonne-energie. LomboXnet, een initiatief van bewoners uit de wijk, heeft zich al eerder geprofileerd als ‘groene’ provider. Bij eerdere acties met bewoners zijn ruim 250 zonnepanelen op daken van woningen geïnstalleerd.

Video


Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>