“Duurzame gebiedsontwikkeling gaat nog te moeizaam”

Bij duurzame gebiedsontwikkeling gaat het om een lange termijn perspectief. Volgens auteur Jeanet van Antwerpen, zijn partijen met een lange termijn perspectief, nog te weinig ‘aan de bal’. Jeanet van Antwerpen is partner-bestuurder bij Inbo en voorzitter van de Adviesgroep duurzame gebiedsontwikkeling, Dutch Green Building Council, en vraagt zich af waarom duurzame gebiedsontwikkeling niet van de grond komt. Gepubliceerd in Vastgoedmarkt.

Keurmerk

De Dutch Green Building Council wil in september een keurmerk voor duurzame gebiedsontwikkeling presenteren. Hiermee worden duurzame gebieden in Nederland vergelijkbaar met bijvoorbeeld gebieden in het Verenigd Koninkrijk.
De inhoudelijke categorieën van het keurmerk zijn: bronnen, gebiedsklimaat, ruimtelijke ontwikkeling en welzijn & welvaart. De ontwikkeling en realisatie hiervan wordt geborgd in de categorie gebiedsmanagement.

 

Bron foto: Dienst Zuidas.