Provada Green Forum: de video’s

Tijdens de Provada Green Forum zijn er 5 video’s vertoond over verschillende onderwerpen. 

1. Het Bouwfonds/Triodos Vastgoedfonds heeft het voormalige kantoorpand van ABN-AMRO in Groningen gekocht. Het gehele complex, 5000 m2 groot, wordt duurzaam herontwikkeld tot energielabel A+ en verhuurt aan gasleverancier Gasterra.

2. In deze video worden alle duurzaamheidslabels op een rij gezet. Hierbij wordt de centrale vraag gesteld: welke stappen zijn nodig om een kantoor energiezuinig te maken? Hoe moeten we scannen en labelen en welke methodes gebruiken we waarvoor?

3. Een ESCO staat voor Energy service company. Bij een ESCO wordt de aanleg, beheer en het onderhoud van de installaties overgenomen. Een ESCO laat zich terugbetalen uit de energiebesparende maatregelen die worden genomen. Dit houdt in dat een gebouw budgetneutraal kan worden verduurzaamd. Een ESCO garandeert een energiebesparing, inclusief de financiering.

4. Retailers willen graag hun energielabel aan hun klanten communiceren. Daarmee bevestigen zij de communicatiekracht van het energielabel. Aan het woord komen woordvoerders van de bedrijven Lidl, De Kampeerwinkel en Ahold.

5. AgentschapNL maakt bekend dat energienul-kantoren een reductie in de milieubelasting opleveren van 80% ten opzichte van de bestaande bouw. Opvallend is dat verschillen tussen renovatie en vervangende nieuwbouw voor alle scenario’s minimaal zijn.

Video: Gasterra-kantoor gaat van energielabel G naar A+

Video: Welke duurzaamheidslabels zijn er beschikbaar?

Video: budget neutraal gebouwen verduurzamen

Video: Communicatiekracht van energielabel voor winkels

Video: Naar Energienul in 2020: Renoveren of opnieuw


Een antwoord op “Provada Green Forum: de video’s”