‘Nieuw’ hoofdkantoor voor Nuon, oude kantoor wordt gesloopt

Energiebedrijf Nuon betrekt vanaf eind 2013 een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost (Hoekenrode). Daarmee vervalt de bestaande locatie bestaande locaties aan de Amsterdamse Sparklerweg en Schiphol Rijk.

In eerste instantie werd bericht dat Nuon 38 duizend vierkante meter leeg achter zou laten. Daar richtte zich de onderstaande discussie op (Twitter) zich ook op. Een woordvoerder van Nuon maakte ons erop attent dat het oude kantoor aan de Sparklerweg wordt gesloopt vanwege de herontwikkeling van het gebied Amstelkwartier in Amsterdam. 

Gerenoveerd kantoorgebouw

Het pand is een volledig gerenoveerd kantoorgebouw. Het gebouw dateert in 1984 en wordt op dit moment herontwikkeld. Het nieuwe pand heeft een oppervlakte van 26 duizend m2 en is bestemd voor tweeduizend man aan personeel.Het gebouw wordt getransformeerd naar een energielabel A en een BREEAM-NL ‘Very Good’. Het pand ligt vlakbij het station Amsterdam Arena. Nuon, onderdeel van het Zweedse Vattenfall, heeft in totaal zesduizend medewerkers en 2,3 miljoen klanten.

Lees het gesprek hierover tussen Vincent Le Noble (Facility Management Nederland) en Gerben van Dijk (SBR).

Bron: persbericht Nuon


2 Antwoorden op “‘Nieuw’ hoofdkantoor voor Nuon, oude kantoor wordt gesloopt”