Amsterdam ArenA sluit deal met Webeasy over klimaat – en energiemanagement

Webeasy heeft een opdracht binnen gesleept om het klimaat – en energiemanagement te verzorgen van het nieuwe, duurzame hoofdkantoor van de Amsterdam ArenA.

Integratie systemen

Webeasy levert de besturing en visualisatie van de primaire klimaatinstallaties en doet een aantal ruimteregelingen. Ook gaat het bedrijf De komende vijf jaar zal het bedrijf uit Sliedrecht de installaties renoveren en waar mogelijk met andere systemen integreren. Volgens Webeasy moeten de installaties (werktuigbouw, elektro, sanitair en beveiliging) binnen een open en transparant systeem om het decentrale besturingen te integreren tot één systeem. Webeasy wil met haar installatie management de ruwe data transformeren naar informatie. Het doel is om de levensduur van de installaties te verlengen, preventief onderhoud uit te voeren en energie te besparen.

Geen gram CO2-uitstoot

De doelstelling van de Amsterdam ArenA om in 2015 geen gram CO2 meer uit te stoten, minder afval te produceren en het waterverbruik te verminderen. Het betreft een investering van twintig miljoen euro. De ArenA moet een ‘Living Lab’ worden waar de Green Deal-partners pilot projecten kunnen uitvoeren. Inmiddels hebben dertig bedrijven een Green Deal gesloten met de stadiondirectie. Zo gaat Nuon warmte en koude leveren aan het stadion. Webeasy kan potentieel ook een Green Deal partner worden. De eerste gesprekken daartoe zijn recentelijk door beide directies gevoerd.

Video Amsterdam ArenA Green Deals

Bekijk de video over de Green Deals van de Amsterdam ArenA.

Bron: Energievastgoed