IVBN


De vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN) behartigt de gezamenlijke belangen van grote pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, vermogensbeheerders en (al dan niet beursgenoteerde) vastgoedfondsen.

De 31 leden (1 januari 2012) hebben voor circa 60 miljard euro aan Nederlands onroerend goed in bezit en nog eens voor zo’n 150 miljard aan vastgoed in het buitenland. De bij de IVBN aangesloten vastgoedorganisaties beleggen in woningen, kantoren, winkels, bedrijfsruimten en garages. Zij verhuren circa 133.000 woningen en zijn daarmee de derde aanbiedende partij op de woningmarkt. Het commercieel onroerend goed is opgebouwd uit kantoren (circa 6 miljoen m2), winkels (circa 4,5 miljoen m2), bedrijfsruimten en parkeergarages.

Waarom de IVBN?
De IVBN is in 1995 opgericht om de gemeenschappelijke belangen van haar leden te behartigen en de bedrijfstak verder te professionaliseren. IVBN richt zich hierbij op zowel het direct als indirect beleggen in vastgoed.

De IVBN streeft daarbij de volgende doelstellingen na:

– Inzichtelijk maken van het maatschappelijk nut van vastgoedbeleggingen.
– Behartigen van de gemeenschappelijke belangen van vastgoedbeleggers door het verschaffen van inzicht in de gevolgen van bepaalde maatregelen.
– Maximaal professionaliseren van mensen en middelen.
– Kenbaar en inzichtelijk maken van de achtergronden betreffende performance optimalisatiedoelstellingen van vastgoedbeleggers.

www.ivbn.nl