Studenten onderzoeken kansen dakmoestuin

Begin september onderzoeken studenten Bouwkunde van hogeschool Windesheim de kansen voor een dakmoestuin op een aantal prominente gebouwen in het centrum van Almere.

Naast het dak van het stadhuis wordt ook gekeken naar het Flevoziekenhuis en het dak van de schouwburg. Dit doen zij, via een co-creatief ontwerpatelier, in samenwerking met DuurzaamAlmere.nl.

Onderzoek

Onder de titel ‘DakMoes WNDSM’ gaan de studenten al pratend, (web)surfend, schetsend en rekenend aan de slag. Zij worden tijdens de week gevoed door deskundigen en bijgestaan door externen. Dit onderzoek mondt uit in een haalbaar ‘voorlopig’ ontwerp voor het aanleggen van een dakmoestuin.

Zelfbouw-huizen

De week staat onder leiding van Ateliermeester Dennis Moet, docent duurzaamheid van hogeschool Windesheim. Deze praktijkweek past goed bij de rol en functie van DuurzaamAlmere.nl. Eerder leverde de samenwerking met de opleiding Bouwkunde van Windesheim de routekaart ‘Duurzame Zelfbouw-huizen’ op.

Lezingen

Gedurende de week zijn diverse presentaties te volgen van een dakboerin, een trendwatcher en over het bidboek ‘Growing Green Cities’ voor de Floriade 2022. De lezingen zijn bedoeld voor de studenten die deelnemen aan het ontwerpatelier, maar ook geïnteresseerden voor eetbaar groen in de stad zijn welkom.

Bron: DuurzaamAlmere.nl


2 Antwoorden op “Studenten onderzoeken kansen dakmoestuin”