Amsterdam Rai weer in de prijzen

Amsterdam RAI heeft dit jaar voor de derde maal een internationale vakprijs gewonnen. De verkiezing door Global Association of the Exhibition Industry (UFI) is een bekroning van het duurzaamheidsbeleid dat de RAI sinds 2008 voert.

Eerder dit jaar werd de RAI door de HSMAI (Hospitality Sales & Marketing Association International) de Sustainability Award toegekend. En eind maart werd de RAI in Londen door het toonaangevende vakblad Exhibition News verkozen tot Best International Venue.

Finalisten

De UFI heeft Amsterdam RAI uitgeroepen tot winnaar van de eerste prijsuitreiking rond het thema ‘Best Sustainable Development Strategies’. De andere kanshebbers waren de Belgische Artexis Group, Cape Town International Convention Centre, Messe Frankfurt GmbH, Palexpo Genève en UBM Live Amsterdam. Alle finalisten waren uitgenodigd om hun casestudy te presenteren tijdens de UFI Focus Meeting on Sustainable Development die afgelopen juni plaatsvond in Hamburg.

Realistische benadering

Paul Woodward, UFI Managing Director zei het volgende over het nieuwe initiatief: “Deze eerste Sustainable Development Award wordt uitgereikt als beloning voor een brede, realistische benadering van het onderwerp. Wij hopen zo het hele bereik van duurzaamheid in de beurzensector te stimuleren. “Wij hebben uiteindelijk Amsterdam RAI uitgeroepen tot winnaar en erkennen hiermee de brede, allesomvattende invloed van de duurzame ontwikkelingsstrategie van de RAI. Doordat de RAI het hele personeel erbij heeft weten te betrekken zijn er zeer veel ambities waargemaakt.”

Bron: Amsterdam RAI