Green Lease tijdens Dutch Green Building Week

De vraag en het aanbod van kantorenvastgoed zijn op dit moment in Nederland niet goed op elkaar afgestemd. Tegelijk is er vraag naar kwalitatief en duurzaam vastgoed op een goede locatie. Er is een groot aanbod van leegstaande (vaak oudere) kantoren die veelal verre van duurzaam zijn.

Green Lease, oftewel een duurzaam huurcontract, biedt mogelijkheden voor verduurzaming van bestaande (en nieuwe) kantoorpanden en het duurzaam gebruiken van deze panden.

Overheid

ABC Management Groep organiseert op 20 september, tijdens de Dutch Green Building Week, een seminar over de Green Lease. Tijdens deze seminar komt Guus Berkhout (Triodos Vastgoedfonds) mede-ontwikkelaar van de Green Lease aan het woord en zal Selina Roskam (Agentschap NL) u meer vertellen over de rol van de overheid bij Green Lease. Vervolgens zal de huisvestingscase van het hoofdkantoor van gas-handelsonderneming Gasterra in Groningen besproken worden door Jacob Kielman (Gasterra).

Gasterra

De huisvesting van het hoofdkantoor van Gasterra zal in een voormalig kantoor van de ABN Amro Bank in de binnenstad van Groningen gehuisvest worden na een zeer ingrijpende renovatie en verduurzaming van het gebouw. Architect Jurjen van der Meer zal deze bijzondere verduurzaming en renovatie beeldend toelichten (De Zwarte Hond).

Voor programma en aanmelding zie: abcmg.nl