Werksessie: stimuleren duurzaam gedrag

Hoe kan ik de medewerkers van mijn organisatie betrekken bij het realiseren van mvo-beleid, hoe pak ik dat planmatig aan? En hoe krijg ik zicht op de effecten? Het antwoord op deze en nog meer vragen krijgt u tijdens de werksessie: Uiteindelijk draait het allemaal om gedrag.

Agentschap NL nodigt u van harte uit voor deze werksessie, gebaseerd op het werkboek “De knop om“, van Agentschap NL. In dit werkboek krijgt u in zes stappen een kader aangereikt voor het opzetten en uitvoeren van een succesvolle gedragsbeïnvloedingscampagne om mensen tot een duurzamer gedrag aan te zetten. Met als uiteindelijk doel een bijdrage te leveren aan de milieudoelstellingen van de organisatie.

Opzet

In het eerste half uur krijgt u een toelichting op het theoretisch kader, waar het werkboek op gebaseerd is. Daarna volgt er een praktijkgericht deel waarin u allereerst een aantal praktijkcases van onder meer ASR en de Erasmus MC of TU Eindhoven krijgt aangereikt. Vervolgens gaat u, verdeeld over drie groepen, zelf aan de slag met het opzetten van een campagne. Het doel is u vertrouwd te maken met de aanpak. Drie ervaren workshopleiders van het bureau ResCon, de ontwikkelaars van de aanpak, zullen u daarbij begeleiden.

Informatie

Na inschrijving ontvangt u een gedetailleerd programma. Voor meer informatie kunt u bellen of mailen naar Henk Waaldijk, adviseur Utiliteitsbouw. E-mailadres: henk.waaldijk@agentschapnl.nl Telefoon: 088-602 25 22

Deze werksessie wordt gehouden op 9 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend.