Martijn Vlasveld wint IVBN Scriptieprijs 2013

Onlangs werd, in het WTC in Amsterdam, voor de elfde keer de IVBN Scriptieprijs uitgereikt. Martijn Vlasveld ontving uit handen van juryvoorzitter Cor Worms een cheque van vijfduizend euro voor zijn aan de ASRE uitgevoerde onderzoek ‘Sustainability and the performance of a retail property investment portfolio’. Uit het juryrapport: “Naar ons weten is hij als eerste op zoek gegaan naar de rent premium voor duurzaamheid in retail. Dat is een internationale primeur. Een mooie combinatie van historische, kwantitatieve analyse met een wellicht verwacht, maar heel erg goed onderbouwd resultaat.”

Stimuleringsprijs

retailivbnDe IVBN-Scriptieprijs is een, door de vereniging van Institutionele Vastgoed Beleggers Nederland (IVBN), ingestelde jaarlijkse stimuleringsprijs voor studenten die afstuderen op een vastgoedgerelateerd onderwerp. Met deze prijs wil de IVBN bijdragen aan de verdere professionalisering en ontwikkeling van de vastgoedbeleggingssector in Nederland. Aan de prijs is een geldbedrag van vijduizend euro verbonden. Overige genomineerden ontvangen duizend euro.

Drie genomineerden

Voor de IVBN Scriptieprijs 2013 nomineerde de jury uit zeventien inzendingen de volgende scripties:

  • Sustainability and the performance of a retail property investment portfolio Martijn Vlasveld (ASRE)
  • A real options theory: Quantifying and valuing the possibility of a lease renewal José Antonio Roodhof (Rijksuniversiteit Groningen)
  • Van belevingswaarde naar beleggingswaarde Bart Vink (ASRE)

Scripties genomineerden

Bekijk hier de scripties van de winnaar en de twee andere genomineerden.
Vlasveld

Roodhof

Vink

Bron: IVBN