BREEAM-certificaat voor Stadshart Amstelveen

Stadshart Amstelveen ontvangt BREEAM-duurzaamheidscertificaat voor de bouw en het beheer van het winkelvastgoed.

rsz_stadshart-1

BREEAM

Het BREEAM-certificaat werd op 19 april jl. door wethouder Jan-Willem Groot van de gemeente Amstelveen overhandigd aan Carlo Verlaan, technisch manager van het winkelcentrum. BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is een internationaal erkende beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen. BREEAM stelt een standaard voor een duurzaam gebouw en geeft vervolgens aan welk prestatieniveau de onderzochte nieuwbouw of groot renovatieproject heeft.

Duurzaam vastgoed

Hiermee laat het Stadshart Amstelveen zien dat het winkelcentrum op duurzame wijze wordt gebruikt en onderhouden, aldus eigenaar Unibail-Rodamco. Als grootste eigenaar van het winkelvastgoed in Stadshart Amstelveen heeft Unibail-Rodamco voor Stadshart Amstelveen gevraagd om toetsing op de onderdelen ‘gebouw’ en ‘beheer van het gebouw’. Voor beide onderdelen behaalde Stadshart Amstelveen de BREEAM-score Excellent, wat volgens Unibail uniek is voor een dergelijk winkelcentrum dat is gebouwd in de jaren zestig.

Excellent

Een excellente beoordeling komt niet veel voor. Van alle BREEAM-certificeringen die wereldwijd worden uitgegeven, scoort maar één procent excellent op ‘gebouw’ en acht procent scoort excellent op ‘beheer van gebouw’. Binnen ‘beheer van het gebouw’ werden de hoogste scores toegekend op de deelgebieden energieverbruik en management. Er werd ook hoog gescoord op de deelgebieden transport en materiaal. Op het onderdeel ‘gebouw’ werd voor afvalverwijdering zelfs een honderdprocent-score behaald.

Duurzaam vastgoed Unibail-Rodamco

Lees hier een interview over duurzaam vastgoed met John van Haaren, managing director Unibail-Rodamco Benelux (april 2012)

Introductie BREEAM (video)

Bron: Vastgoedmarkt
Bron foto: Vastgoedjournaal