Expertise tool van ISSO voor beter beheer WKO’s (video)

Met de WKO-expertisetool van Platformlid ISSO, het kenniscentrum voor de installatiesector, kunnen vastgoedeigenaren hun WKO-installatie doorrekenen en de bestaande situatie analyseren. Het instrument, ooit ontwikkeld door de Rijksgebouwendienst, moet ook leiden tot beter beheer en inregeling van de WKO-installaties.

Certificering WKO-installaties

warmtekoude-353x283De tool sluit aan bij de certificeringsregeling voor WKO-installaties, die ingaat op 1 juli 2013. De Rijksgebouwendienst werkt dan alleen nog samen met WKO-gecertificeerde bedrijven. WKO-gecertificeerde bedrijven moeten ook gebruik maken van ISSO-publicatie 39 en SIKB-protocollen. De tool kan nu al worden gebruikt bij haalbaarheidsstudies.

Rijksgebouwendienst

De Rijksgebouwendienst, een ander Platformlid, heeft het instrument ontwikkeld in nauwe samenwerking met installatiebedrijven, adviesbureaus en de Nederlandse Vereniging voor Ondergrondse Energieopslag (NVOE). ISSO heeft begin 2012 het instrument van de dienst overgenomen en is verantwoordelijk voor de distributie en de verdere ontwikkeling. Het instrument is onder meer ingezet bij de leergang bodemenergie van BodemEnergie NL.

Video

Bekijk hier de video (1:46 minuten) met daarin een instructie hoe het instrument werkt.

Bron: Energievastgoed


Een antwoord op “Expertise tool van ISSO voor beter beheer WKO’s (video)”