PROVADA 2013: Leiden BREEAM en brandveiligheid tot duurzaam gebouw?

Dinsdag 4 juni t/m donderdag 6 juni vindt weer de vastgoedbeurs PROVADA plaats, het jaarlijkse ‘meeting point’ voor de vastgoedprofessional. De komende weken zullen we enkele interessante bijeenkomsten eruit lichten. Met duurzaamheid als uitgangspunt.

BREEAM en brandveiligheid

slide-1-728-e1343647128424-1Dinsdag 4 juni tussen 15.30 en 17.30 uur vindt de bijeenkomst ‘Hoe BREEAM en Brandveiligheid bijdragen aan een duurzaam gebouw’ plaats. Organisator is ingenieursbureau DGMR. Locatie: het DGBC Plein.

Programma

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

1) BREEAM – werk in uitvoering (‘Outstanding’ Projecten) – door Mirjam Peters

Momenteel is voor twee gebouwen een ontwerpcerticaat Outstanding uitgereikt. Van beide gebouwen is DGMR de assessor geweest. Welke ervaring is opgedaan met deze gebouwen? Wat is mogelijk en haalbaar en wat niet? Tips en aandachtspunten. Het betreft een kantoorgebouw voor Deloitte/AKD aan de Zuidas in Amsterdam (zie foto en case hieronder) en een bedrijfsgebouw met industrie voor in Maassluis. (Onder voorbehoud: ervaringen van Triodos in Driebergen, waarvoor ook het niveau BREEAM Outstanding wordt overwogen. DGMR als expert.)

2) Wonen in kantoren, werkt dat? – door: Gertjan Verbaan

Meer informatie volgt..

3) Flexibiliteit in brandveiligheid maakt meervoudig gebruik mogelijk – door Ronald Oldengarm

Brandveiligheidsvoorzieningen, zoals brandscheidingen en sprinklerinstallaties, kunnen belemmeringen vormen voor het flexibel gebruiken en inrichten van een gebouw. Wat zijn de mogelijkheden in een nieuw te ontwikkelen gebouw en wat zijn de uitdagingen in een bestaand gebouw om het gebouw toekomstbestendig brandveilig te maken en te houden?

Platform Duurzame Huisvesting

Platform Duurzame Huisvesting zelf heeft ook een mooi programma samengesteld onder de noemer ‘De groene dialoog tussen verhuurder en huurders’. Het programma vindt woensdag 5 juni plaats van 10.30 tot 12.30 uur op het Dutch Green Building Council Plein.

Case Deloitte/AKD

Lees hier de case over het nieuwe duurzame pand van Deloitte/AKD op de Zuidas: ‘Accountant wil duurzaamste pand op de Zuidas’.

Bron: PROVADA