Case – Hoogste BREEAM-NL score voor hoofdkantoor Schneider Electric

Technisch dienstverlener Schneider Electric en ontwikkelaar OVG hebben de BREEAM-NL Excellent certificering ontvangen voor haar nieuwe hoofdkantoor in Hoofddorp. Schneider Electric ontvangt dan ook een ISO 50001 certificaat. Het gebouw zit vol met technische snufjes, waarvan het merendeel voor Schneider Electric zelf is ontwikkeld.

Duurzame toepassingen

1640904@N25.559.372.1Het BREEAM-NL oplevercertificaat had een score van 75,59 procent. Dit is de hoogste score van een opgeleverd nieuwbouwproject tot nu toe in Nederland. Het Franse concern heeft onder meer de volgende, duurzame maatregelen toegepast:

 • Het inzetten van energie- en watermeters
 • LED-verlichting met aan- en afwezigheidsdetectie
 • Groene ICT
 • Gebouwautomatisering (GBS).
 • Energievoorziening loopt via een gecombineerde warmte- en energiecentrale (BioWKK) van het naastgelegen TNT Centre
 • Zonnepanelen op het dak.

Samenwerking essentieel

Ook bij dit project bleek samenwerking de sleutel tot succes. De volgende partijen hebben intensief met elkaar samengewerkt:

 • Schneider Electric
 • BIAS Architecten (architect)
 • OVG (ontwikkelaar)
 • Boele & van Eesteren (aannemer)
 • Maasdam (interieur)
 • Deerns (installaties en BREEAM-expert)
 • Installatietechniek (installatie)
 • C2N (bouwmanagement)

Het project is gecertificeerd door KIWA en DGBC.

Keuze voor certificatie

ISO 50001 is een energiemanagementnorm die een internationale richtlijn biedt voor energiebeheer. Volgens Marcel Spijkers, Country Manager bij Schneider Electric Nederland, heeft het concern voor deze richtlijn gekozen omdat het een goede structuur biedt om energieverbruik te beheren en gestructureerd te blijven werken aan energiereductie. Spijkers: “Daarnaast is het verplicht om continu de prestatieverbeteringen te monitoren. Op deze manier ben je in staat om je CO2-footprint te communiceren en ben je als bedrijf constructief bezig met een goed energiebeleid. BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. Het geeft het prestatieniveau van ons hoofdkantoor aan. Bovendien is het certificaat tijdelijk geldig, waardoor je als organisatie scherp moet blijven op je doelstellingen om energieverbruik te verminderen”.

Bron nieuws / foto: Schneider-Electric

Een antwoord op “Case – Hoogste BREEAM-NL score voor hoofdkantoor Schneider Electric”