Enexis opent energieneutraal kantoor in Zwolle

Energienetwerkbedrijf Enexis heeft haar nieuwe regiokantoor in Zwolle geopend. Het gebouw is energieneutraal en is bekroond met het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat gescoord. Op de vestiging gaan ruim 200 mensen werken volgens het principe van Het Nieuwe Werken.

Composietgevel

Zwolle-Enexis-Regiokantoor-headerDe gevels van het nieuwe gebouw zijn gemaakt van composiet. Deze zijn in hun vorm zonwerend en voorkomen dat het extreem goed geïsoleerde gebouw te veel opwarmt door directe zoninstraling.

Duurzaamheid

Een van de opvallende gedeelten in het nieuwe kantoor, dat is ontworpen door Atelier Pro, is het centrale atrium. Dit zal, met een getemperd buitenklimaat waaruit verse ventilatielucht wordt getrokken, gaan werken als een groene ‘long’. In de winter werkt deze ‘long’ als een wintertuin, terwijl in de zomer het glasdak open kan en het een binnentuin wordt. De planten in de groene ‘long’ zuiveren het fijnstof uit de ventilatielucht. Door het relatief grote dakvlak van de bedrijfshal kan voldoende energie op het dak worden opgewekt door PV-cellen. In combinatie met een Warmte Koude Opslag (WKO) zorgt dit ervoor dat het gebouw energieneutraal is.

Opening regiokantoren Maastricht en Venlo

Enexis heeft op 30 mei 2013 twee nieuwe regiokantoren geopend in Maastricht en Venlo. Beide gebouwen zijn energieneutraal en voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen.

Bron: Enexis