Henk Jagersma nieuwe voorzitter IVBN

Henk Jagersma, directievoorzitter bij vastgoedbelegger Syntrus Achmea, is de ledenvergadering verkozen tot de nieuwe voorzitter van IVBN, de vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed Nederland. Dick van Hal, directievoorzitter bij Bouwinvest, wordt ook nieuw bestuurslid bij de IVBN.

Henk Jagersma

ivbnJagersma zit al sinds 2010 al in het bestuur en is voorzitter van de werkgroep ‘Woningen’ binnen IVBN. Jagersma over zijn rol: “Vastgoed is de motor van de economie. Institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars, beleggen onder andere in vastgoed met het lange termijn doel om op termijn de pensioenen te kunnen uitkeren. IVBN wil een evenwichtig investeringsklimaat creëren voor vastgoed. De sleutel voor succes zit in gezonde marktwerking en duurzame samenwerking tussen gemeentes, corporaties en beleggers”.

Dick van Hal

Dick van Hal (directievoorzitter Bouwinvest REIM) is verkozen als nieuw lid van het bestuur. Hij behartigt de portefeuille Woningen, die hij overneemt van Henk Jagersma. Van Hal: “Huurwoningen zijn nog steeds de grootste beleggingscategorie voor institutionele beleggers. Hun rol kan veel groter worden in de Nederlandse markt. De richting die het kabinet is ingeslagen om meer marktwerking te krijgen op de huurwoningenmarkt is goed. Echter ook een verhuurderheffing opleggen aan institutionele beleggers werkt volstrekt averechts uit op hun bereidheid extra te investeren”.
Van Hal (1958) werkte –toevalligerwijs- van 1999 tot 2008 bij Syntrus Achmea Vastgoed, waaronder managing director en CEO.

Hans Copier

Hans Copier trad na zijn vertrek bij CBRE Global Investors af als bestuursvoorzitter. Copier, sinds juni 2008 in het bestuur en in oktober 2010 voorzitter, heeft de structuur van de vereniging verder versterkt.
De focus van IVBN ligt mede door zijn toedoen bij de werkgroepen woningen, winkels, kantoren, strategie&research en duurzaamheid en er zijn platforms voor CFO’s, Techniek, Integriteit en voor Jong IVBN. Een van de kernpunten tijdens zijn voorzitterschap van IVBN is de oprichting en verdere groei van het Integriteit Overleg Vastgoedmarkt (IOV), dat bestaat uit professionele brancheorganisaties die met de overheid in gesprek zijn over integriteit in de vastgoedsector.

Bron: Vastgoedmarkt