Vier nominaties voor ISSO Award 2013

Vier innovatieve producten zijn genomineerd voor de ISSO-award 2013, een ereprijs voor de installatiesector. Donderdag 19 september wordt de winnaar gekozen tijdens de ISSO-najaarsbijeenkomst.

ISSO Award 2013

blogposts_afbeelding_77De projectvoorwaarden voor de ISSO Award 2013 zijn: duurzaam en innovatief en er moet voor het project gebruik zijn gemaakt van de kennis van ISSO.  Rob van Bergen, jurylid en directeur van ISSO: “Opmerkelijk is dat de genomineerde bedrijven hecht samenwerken met andere bedrijven. Samenwerking blijkt vaak de bakermat van innovatie”.

Binnenklimaat

Van Delft Installatie heeft in samenwerking met BBA Binnenmilieu en TU Eindhoven een systeem ontwikkeld waarmee het binnenklimaat per werkwerkplek, dus naar de voorkeur van de individuele werknemer, kan worden geregeld.  Met hetzelfde vermogen wordt een hoger comfortniveau gecreëerd.

Prefab starterswoningen

VIAC installatie adviseurs heeft samen met TransVORM en A3 architecten een starterswoning van prefab units ontwikkeld dat is vertaald in een BIM-model. VIAC installatie adviseurs heeft de productie-tekeningen gemaakt.

Detecteren van legionella

Hydroscope heeft samen met Innosieve Diagnostics een techniek ontwikkeld om binnen twee uur legionellabacteriën te detecteren op basis van immunofluorisentie. Hydroscope heeft kennis over legionella ingebracht en praktijkmonsters aangeleverd voor validatie.

Holland Watertechnology heeft in samenwerking met SME Partners en universiteiten in Italië en Duitsland een sensor ontwikkeld waardoor legionella in (complexe) gebouwen kan worden gedetecteerd, geëlimineerd en onder controle wordt gehouden. Hierbij wordt zo weinig mogelijk energie en water verkwist.

ISSO-najaarsbijeenkomst

Uit de vier genomineerden kiest de jury drie finalisten die hun project over het voetlicht brengen op het ISSO-najaarsoverleg van donderdag 19 september. De netwerkbijeenkomst heeft dit jaar als thema ‘Innovatie en duurzaamheid’. Welkom zijn alle beroepsgroepen uit de bouw- en installatiesector.

Bron: ISSO
Foto: Installatie.nl