Nieuwe Frisse School in Den Haag

Aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag wordt het nieuwe, duurzame Zandvlietcollege gebouwd volgens het principe van Frisse School. Stichting Lucas Onderwijs en BAM Utiliteitsbouw hebben daarvoor onlangs een contract getekend. DP6 Architectenstudio ontwerpt het gebouw.

Zandvlietcollege

zandvlietcollege2Het Zandvlietcollege is een christelijk lyceum, dat leerlingen een gymnasium-, atheneum- of havo-opleiding biedt. De school is gevestigd in de Haagse wijk Bezuidenhout. Het nieuwe gebouw zal onderdak bieden aan ongeveer 800 leerlingen en 70 medewerkers.

Frisse School

BAM Utiliteitsbouw kwam als beste uit de bus bij de aanbiedingsfase en scoorde maximaal op de uitwerking van het thema Frisse School en op het Plan van Aanpak. De gemeente Den Haag levert door het bewuste klimaatconcept een bijdrage in het kader ‘Verbetering binnenklimaat nieuwbouw lesgebouwen’. Het programma heeft tot doel een gezond binnenklimaat voor leerlingen te creëren. Daarnaast investeert de Stichting Lucas Onderwijs extra in een duurzaam en energiezuinig gebouw.

Planning

BAM Utiliteitsbouw start vanaf heden met het ontwerptraject en in september 2014 met de realisatie van het nieuwe gebouw van circa 6.900 m2. BAM zal de nieuwbouw naar verwachting medio 2015 opleveren, zodat de leerlingen het schooljaar 2015-2016 kunnen starten in hun nieuwe onderkomen.

zandvlietcollege1

Haarlemmermeer Lyceum

Eind 2012 won het samenwerkingsverband BAM/DP6 het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp waarvan na de zomer de bouw wordt gestart.

Bron: BAM Utiliteitsbouw
Foto: DP6


Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>