Nieuwe duurzame brede school opgeleverd

In het Limburgse Wijlre is een nieuwe duurzame brede school gerealiseerd. Het gaat om basisschool Op de Tien Bunder inclusief een peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en een inpandige gymzaal.

Duurzame brede school

Artist impression brede school wijlre01Het multifunctionele gebouw heeft een oppervlakte van 1.350 m2. Het gebouw kenmerkt zich door brede klaslokalen, die onderling verbonden zijn met grote schuifwanden. Hierdoor is het mogelijk om één grote ruimte te maken. Er zijn diverse duurzame maatregelen toegepast: er is een groen ecodak (sedumdak) met een warmte- en vochtreducerende werking. Ook is er een boom met zonnepanelen geplaatst op de speelplaats. Installatiebedrijf Wolter & Dros heeft de werktuigbouwkundige installaties geplaatst, inclusief vaste sanitaire voorzieningen.

Ontwerptekeningen DMV Architecten

DMV Architecten heeft de school ontworpen en maakte de volgende ontwerptekeningen (zie download hieronder).

Bronnen: Wolter & Dros / DMV Architecten