Sunny Schools van start in Nederland

Begin deze maand is het project Sunny Schools gelanceerd in Nederland, naar voorbeeld van het Engelse Solar Schools. Met Sunny Schools krijgen scholen zonnepanelen op het schooldak, gefinancierd door de eigen lokale gemeenschap.

Doelstellingen Sunny Schools

sunnyschoolsHet internationale klimaatinitiatief 10:10 begeleidt scholen bij het vinden van financiële middelen en het plaatsen van zonnepanelen. Sunny Schools heeft een aantal doelstellingen:

  • Community building: Sunny Schools bevordert de samenwerking en samenhang binnen de lokale gemeenschap . Educatie: Sunny Schools geeft duurzaamheid direct een plek in het onderwijs en brengt duurzame energie tot leven in het klaslokaal.
  • Innovatie: Via Sunny Schools maken scholen kennis met crowdfunding, een creatieve manier om de eigen inkomsten te vergroten.
  • CO2 reductie: Sunny Schools genereren een substantieel deel van hun elektriciteit via zonne-energie en brengen hiermee direct de CO2 emissie omlaag.
  • Versterken rol duurzame energie in de maatschappij: Sunny Schools brengt schone energie direct binnen in het dagelijks leven van een brede doelgroep.
  • Besparen op elektriciteitskosten De zonnepanelen kosten de school zelf geen geld. De besparing kan direct weer geïnvesteerd worden in de school.

Ontzorging

Wijnand Duyvendak, oud-Tweede Kamerlid van Groenlinks en voor 10:10 projectleider in Nederland: “Er is een groot aanbod op het gebied van zonnepanelen voor scholen, maar veel scholen hebben er niet de middelen voor. Met Sunny Schools betrek je heel de community bij de school en maak je het samen mogelijk om zonnepanelen te installeren.We begeleiden de school, van fondsenwerving tot aan installatie”. 10:1o werkt o.a. meer samen met zonnepanelenleverancier Solar Century.

De eerste drie Sunny Schools starten op 10 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid. De organisatie is op zoek naar andere scholen die hiermee aan de slag willen.

Flyer Sunny Schools

Bekijk hieronder de flyer van Sunny Schools.

Bron: persbericht Sunny Schools