AgentschapNL en Dienst Regelingen fuseren tot Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

AgentschapNL en Dienst Regelingen gaan samenwerken onder een nieuwe naam: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Deze rijksdienst moet het ondernemersklimaat in Nederland gaan stimuleren in opdracht van de ministeries en Europa.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Logo RVO nieuws header (1)Dienst Regelingen en Agentschap NL zijn beide uitvoeringsorganisaties van het ministerie van Economische Zaken. Ze leveren namens de Rijksoverheid diensten aan ondernemers zoals subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. De rijksoverheid streeft naar een compacte en efficiëntere rijksdienst. Het samenvoegen van de beide uitvoeringsorganisaties is een logisch gevolg van dat regeringsbeleid.

Praktische wijzigingen

  • De huidige helpdesk- en contactnummers van het DR-Loket en van Agentschap NL komen te vervallen. Vanaf 2 januari 2014 kunnen ondernemers met vragen terecht op nummer 088 042 42 42 (lokaal tarief).
  • Samenvoeging van de websites www.agentschapnl.nl en www.drloket.nl. Via www.rvo.nl is voortaan alle informatie te vinden.
  • De e-mailadressen van Dienst Regelingen en Agentschap NL veranderen per 1 januari. De nieuwe e-mailadressen zijn opgebouwd uit voornaam.achternaam@RVO.nl. Mails naar oude e-mailadressen worden automatisch doorgestuurd naar de nieuwe emailadressen.

Digitale Ondernemersplein

De programma’s en regelingen van RVO.nl worden ook ontsloten via het Digitale Ondernemersplein.

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland