Rijnland Ziekenhuis krijgt Zilveren Milieuthermometer Zorg

Het Rijnland Ziekenhuis in Alphen aan de Rijn heeft de Zilveren Milieuthermometer Zorg behaald. Het keurmerk toetst de duurzaamheid van de bedrijfsvoering van ziekenhuizen.

Milieuthermometer Zorg

531997694d539_Rijnland Ziekenhuis behaalt Zilveren Milieuthermometer Zorg_webDe Milieuthermometer Zorg is ontwikkeld door Milieu Platform Zorgsector (MPZ) in samenwerking met Stichting Milieukeur (SMK). Een zorginstelling komt in aanmerking voor een certificaat van de Milieuthermometer Zorg als er actief een aantal maatregelen worden getroffen: op het gebied van energie- en waterbesparing, afvalpreventie en gevaarlijke stoffen. Adriaan van Engelen, directeur van Milieuplatform Platform Zorgsector: “Het vraagt draagvlak en inzet van het management én de werkvloer om in aanmerking te komen voor het certificaat. De inspanningen leveren naast een positieve bijdrage aan het milieu ook een kostenbesparing op die direct ten goede kan komen aan de zorg”.

Rijnland

Rijnland Zorggroep hecht veel belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Van beleid tot aan praktische oplossingen: op elk niveau wordt gewerkt aan verduurzaming. Door in Rijnland Ziekenhuis 360 gewone lampen te vervangen door LED verlichting bijvoorbeeld, wordt al 53.000 euro per jaar bespaard. Los van winst of reputatie is Rijnland Ziekenhuis met name overtuigd van de vanzelfsprekendheid om te werken aan milieu en duurzaamheid.

Bron: Rijnland Ziekenhuis