NVDO Sectie Sog bijeenkomst Structurele onbalans Warmte Koude Opslag


NVDO Sectie Onroerend Goed organiseert op 30 juni 2014 a.s. een bijeenkomst bij de Technische Universiteit Eindhoven. De universiteit heeft sinds haar oprichting haar eigen campus in het centrum van Eindhoven. De TU/e is een internationaal vooraanstaande, in engineering, science & technology gespecialiseerde universiteit, die een bijdrage wil leveren aan de oplossing van de grote vraagstukken op het gebied van duurzaamheid. De TU/e wil tot de duurzaamste universiteiten van Nederland behoren en heeft gekozen voor een integrale aanpak. De TU/e beschikt onder andere over een Warmte Koude Opslag (WKO) installatie. Het betreft één van de grootste WKO installaties van Europa. In totaal is 70% van het bebouwde oppervlak van de TU/e aangesloten op de WKO. Door warmte en koude in de grond op te slaan bespaart de TU/e jaarlijks zo’n twee miljoen KWh aan elektriciteit en meer dan 300.000 m3 gas. Maar het succes kent inmiddels ook een keerzijde, die de TU/e graag met u deelt.

NVDOThema van deze middag is: “Structurele onbalans Warmte Koude Opslag”

Tijdens deze middag leggen de sprekers u de casus uit, waarbij een oplossingsrichting wordt besproken en wij graag met u in discussie gaan met betrekking tot deze en andere oplossingsmogelijkheden. Het resultaat is een leerzame bijeenkomst voor alle deelnemers. De volgende sprekers delen graag hun kennis met u:

  • Ronald van Nattem, Hoofd Beheer en Onderhoud TU Eindhoven
  • Peter Vermeule, Director Service & Parts bij Carrier Airconditioning Benelux “Huisvestingsstrategie en WKO”
  • Thijs Meulen, Energieadviseur TU Eindhoven “Het concept van Warmte Koude Opslag bij TU Eindhoven”
  • Frank van Klink en Erwin van Zuilen Teamleader Controls, respectievelijk Service Sales bij Carrier Airconditioning Benelux BV “Warmtepompconcept t.b.v. WKO, met aspecten van de meest recente Wet- en Regelgeving”
  • Alle sprekers met een inleiding van Thijs Meulen, “Probleemschets onbalans in WKO”

Tijd: 13.00 uur ontvangst
Aanvang: 13.30 uur door de dagvoorzitter
Einde: 17.00 uur met netwerkborrel
Bestemd voor: Alle leden van de NVDO Sectie Onroerend Goed en Kring Brabant-Zeeland
Maximaal aantal deelnemers: 45 (toekenning van een deelname plek geschiedt op volgorde van inschrijving)

Na afloop van deze middag zijn diverse energiebesparende oplossingen aan de orde geweest.

NVDO hoopt dat je in de gelegenheid bent om samen met hen te komen discussiëren en netwerken. Aan deelname zijn geen kosten verbonden en introduce(é)s zijn van harte welkom. Wij verzoeken je voor uiterlijk 20 juni 2014 aan te melden.