ISSO 40 jaar: The next generation en co-creatie staan centraal


2014 is een bijzonder jaar. Want dit jaar kan de installatiesector zijn toekomst bepalen. Pakken we de vele kansen die voor het oprapen liggen? Kansen in bijvoorbeeld opleiding, kwaliteitsborging, vergrijzing, ICT en co-creatie?  2014 is ook een bijzonder jaar omdat uw kennisinstituut ISSO, opgericht door de installatiesector, 40  jaar bestaat.

Op 25 september viert ISSO haar 40 jarig bestaan. Traditiegetrouw is de bijeenkomst een platform om te netwerken, bijvoorbeeld bij de borrel of het walking dinner. Het programma levert beslist gespreksstof op.

Private kwaliteitsborging

RotterdamMeindert Smallenbroek, directeur Bouwen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties  vertelt over de overgang in 2015 naar private kwaliteitsborging. Daarvoor is een wettelijke regeling in de maak waarbij kwaliteit en de consument centraal staan. Laten we daar samen de schouders onder zetten, roept Meindert Smallenbroek ons op. Want dit opent de deur naar nieuwe mogelijkheden.

Innovatie

Theo Ockhuijsen, gepassioneerd ondernemer in innovatie op de terreinen duurzaamheid, BIM, vergrijzing en ICT, vertelt over de marktkansen die deze (maatschappelijke) thema’s de installatiesector bieden.

Onderwijs

Claire Boonstra, betiteld als één van de meest invloedrijke vrouwen in de technologie, geeft haar verfrissende visie op onderwijs. De zelfstandige ondernemer was medeoprichter van Layar (wereldmarktleider in augmented reality en interactieve print) en oprichter van Operation Education (een beweging en platform voor vernieuwing van het onderwijs). Boonstra heeft haar kennis en inzichten al laten gelden op uitnodiging van de conferentie TEDx.

Co-creatie

De DoelenUiteraard staat de ISSO-Award 2014 op het programma. Dit jaar zoeken we naar mooie projecten die tot stand zijn gekomen door co-creatie, een samenwerkingsvorm waarbij alle deelnemers invloed hebben op het proces en het resultaat. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door de bezoekers van de bijeenkomst. Kijk voor de wedstrijdvoorwaarden en het inschrijfformulier op de homepage van www.isso.nl onder ‘Kennisbijeenkomsten’. Inschrijven kan nog tot 27 juni.

U kunt zich nog aanmelden voor de jubileumbijeenkomst op 25 september in De Doelen te Rotterdam. Alle informatie vindt u op www.isso.nl.