ISSO: Praktijkgerichte cursus hydraulische schakelingen


Het belang van een goed ontwerp van een hydraulische schakeling is groot. Met een goed ontwerp bespaart u uiteindelijk op energie- en faalkosten. ISSO organiseert een 5- daagse cursus over het maken en beoordelen van het beste ontwerp van een hydraulische schakeling.

Aansluiting bij wettelijk verplichte kwaliteitsborging446 Instr.folderhydrolische schakelingen cover

De cursus sluit aan op de wettelijk verplichte kwaliteitsborging voor hydraulische schakelingen van bodemenergiesystemen. Deelnemers leren hoe ze systematisch een complete hydraulische schakeling samenstellen. Ook wordt geleerd hoe je een vollast- en deellastgedrag van een hydraulische schakeling beoordeeld. De cursus gaat ook over het opsporen en oplossen van fouten in bestaande hydraulische schakelingen. De cursus is praktijkgericht. U wordt vertrouwd gemaakt met hydraulische modulen en vervolgens met complete hydraulische schakelingen.

Onderwerpen

Methoden:
Dag 1: hydraulische modulen voor verwarmen en koelen.
Dag 2: componenten en dimensioneren hydraulische schakeling.

Toepassen:
Dag 3: hydraulische schakeling met warmtekrachtkoppeling (WKK).
Dag 4: hydraulische schakeling met warmte/koude-opslag (WKO).
Dag 5: hydraulische schakeling met WKO en procesengineering.

Gerelateerde ISSO-publicaties

De cursus is gebaseerd op ISSO-publicatie 44 ‘Ontwerp van hydraulische schakelingen voor verwarmen’, ISSO-publicatie 47 ‘Ontwerp van hydraulische schakelingen voor koelen’ en ISSO-publicatie 96 ‘Ontwerp, realisatie en beheer van WKK-installaties in utiliteitsgebouwen’. Bij het volgen van de cursus kunt u deze uitgaven met 30% korting bestellen.

Voor wie is deze cursus?

De cursus is bedoeld voor installatieontwerpers en projectleiders die betrokken zijn bij het ontwerpen en beoordelen van cv- en koude installaties.

Wanneer?

Alle bijeenkomsten van 9.30 – 16.30 uur en vinden plaats bij ISSO in Rotterdam.

ISSO geeft de cursus nog in oktober en november. Voor exacte data kijkt u op www.isso.nl/kennisbijeenkomsten.

Kosten?

U kunt voor slechts € 585,- (excl. btw) deelnemen aan deze 5-daagse cursus.