Winnaar Solar Tours Trofee 2014: Thomas Bögl


Op woensdag 8 oktober is tijdens de Vakbeurs Energie Thomas Bögl van LIAG architecten uit Den Haag tot winnaar van de Solar Tours Trofee 2014 uitgeroepen. In de stand van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) waren de vijf genomineerden aanwezig voor een spannende ontknoping.

Foto winnaars Solar Tour Trofee 2014 - HeaderWido van Heemstra, senior adviseur zonne-energie van RVO.nl “Tijdens de tours was het niveau van de projecten al indrukwekkend. De vijf bijzondere en innovatieve genomineerden laten zien dat Nederland de blik naar boven heeft.  Toch kan er maar een winnaar zijn.  Het Hogeschool Arnhem Nijmegen gebouw van Thomas Bögl  is een project dat qua ambitieniveau past in deze tijd. Duurzaamheid komt in alle niveaus tot uiting”.

Over de winnaar

Het overzichtelijke en open gebouw van de Hogeschool Arnhem Nijmegen behoort tot de duurzaamste onderwijsgebouwen van Nederland. En dit komt in alle niveaus tot uiting: waterverbruik, materiaalgebruik, luchtkwaliteit, akoestiek, visueel comfort en verlichting. Het energiezuinig gebouw voorziet volledig in zijn energiebehoefte. Door gebruik van zonnepanelen op het dak wordt zoveel energie opgewekt dat dit ook ten gunste komt van andere gebouwen op campus. In het glazen dak van het atrium zijn PV panelen geïntegreerd in het kader van zonwering.

Het is dan ook niet vreemd dat met een Milieu Index Gebouw -score van 330 een A-kwalificatie ruimschoots gehaald is.

Download de informatiebrochure over de HAN Nijmegen (pdf)

Over de Solar Tours Trofee

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en SEAC, Solar Energy Application Centre, reiken dit jaar voor de tweede maal de Solar Tours Trofee uit. Solar Tours zijn jaarlijks reizende congressen door en voor het bedrijfsleven waar deelnemers samen met gelijkgestemden nieuwe ideeën opdoen, kennis uitwisselt, enthousiasme deelt en zonne-energieprojecten in de praktijk ervaren. De prijs stimuleert dat Nederland ook na de tours blijft leren van de als beste gekozen zonne-energieprojecten in 2014. Tijdens de Solar Tours staan per jaar ruim 60 projecten in de spotlights.