Hoe organiseer ik duurzaam beheer en onderhoud in mijn gebouw?


U heeft een duurzame energie-installatie met WKO, maar hoe presteert deze? Klimaatklachten in uw gebouw, hoe komt u er vanaf? Weer grip op het energiegebruik van uw gebouw, wat zou dat fijn zijn! Maar hoe pakt u dit aan? Hoe richt u uw uitvraag in om de goede partij te selecteren om een resultaatgericht onderhoudscontract mee af te sluiten? Hoe organiseert u dit intern? ISSO organiseert samen met TVVL een try-out cursus voor adviseurs en gebouwbeheerders.

Problemen aanpakken

ISSODuurzaam Beheer en Onderhoud (DBO®) van klimaatinstallaties in gebouwen geeft een methode om deze problemen aan te pakken. Met een resultaatgericht onderhoudscontract kunt u resultaten oogsten. Een resultaatgericht contract is gebaseerd op de principes van samenwerking en de leidraad prestatiecontracten van het Platform Duurzame Huisvesting en AT Osborne.

Hoe gaat u aan de slag met een resultaatcontract?

In de cursus ‘organiseren en aanbesteden van duurzaam beheer en onderhoud’ krijgt u de methode en tools aangereikt om zelf als organisatie aan de slag te gaan met een resultaatcontract voor het beheer en onderhoud van uw gebouw. Als adviseur of aanbieder van gebouwbeheer leert u dezelfde taal spreken als uw klant die om duurzaam beheer en onderhoud vraagt. Als gebouwbeheerder begrijpt u binnen welke randvoorwaarden uw eigen beheerorganisatie een resultaatgericht contract tot een wederzijds succes kan maken. U kunt dit contract gericht in de markt zetten.

Try-out (1 dag) voor € 295,-

Op 17 december is de eerste try out van deze cursusmodule waaraan u voor een gereduceerde prijs kunt deelnemen.

  • Lokatie: kantoor ISSO Rotterdam
  • Duur en kosten: 1 dag á € 495,=; de prijs voor de try-out op 17 december bedraagt € 295, – (excl btw en verzendkosten)
  • Deelnemers: maximaal 16
  • Overige cursusdata: in januari en februari 2015

Docenten

Ed Rooijakkers, senior consultant bij Halmos Adviseurs, is 1 van de meest prominente ontwikkelaars van de methode Duurzaam Beheer en Onderhoud van klimaatinstallaties (DBO®) van ISSO. Hij is de regisseur van het onlangs opgedragen resultaatcontract van WTC Schiphol-Airport. Aart de Jong, Tiberius Maintenance, is een voortrekker van resultaatgerichte samenwerkingscontracten in gebouwbeheer (o.a. voor DSM) en lid van diverse kontaktgroepen van de methode-ontwikkeling bij ISSO. Hij is co-auteur van de ISSO-publicatie over onderhoudscontracten.

Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.ISSO.nl.