PDH lanceert infographic over RETScreen: een krachtige gratis tool voor energie-efficiency projecten


De softwaretool REtscreen wordt wereldwijd toegepast bij besluitvorming over duurzame energie en energiebesparingsprojecten in gebouwen. Het instrument kan een belangrijke bijdrage leveren aan het versnellen van de verduurzaming van gebouwen in Nederland. Het Platform Duurzame Huisvesting liet zich informeren over deze tool door gebruiker en expert Albert Hulshoff en maakte er een overzichtelijke infographic over.

RETScreen kan onder meer worden gebruikt voor het analyseren van energieproductie, energiebesparing, kosten over de levensduur, CO2-emissiereductie, financiële haalbaarheid en risico’s van verschillende typen maatregelen, waarbij het fungeert als gemeenschappelijke taal tussen opdrachtgever, opdrachtnemer en financier van energie-efficiency projecten. Ook kan RETScreen worden gebruikt voor het monitoren, verifiëren en rapporteren van lopende projecten. En biedt hiermee ook ondersteuning bij het plannen, realiseren en beheren van ESCo-projecten.

Het vervolg van de column van Albert Hulshoff lees je hier.

Infographic