Nieuwe opleiding TVVL geeft invulling aan dringende behoefte installatiesector


In de installatiesector bestaat een dringende behoefte aan goed opgeleide mensen die in staat zijn om op conceptueel niveau verschillende technische disciplines te koppelen. In gebouwen zijn steeds meer technische installaties nodig voor veiligheid, optimaal energiegebruik en comfort. Bovendien worden gebouwen vaker verbonden met hun omgeving om slim energie uit te wisselen.

Een gebouwautomatiseringssysteem vormt daarbij de spin in het web om te zorgen dat alles integraal samenwerkt, én is essentieel in de beheersing van de levensduurkosten van het gebouw. De systeemarchitect functioneert als ontwerper en projectmanager van het gebouwautomatiserings-systeem en zorgt voor optimale integratie van eisen en ontwerpkeuzes. Afstemming op de gebouweigenaar en gebruiker staat hierin centraal.

TVVL

Als antwoord op deze opleidingsbehoefte heeft TVVL, in samenwerking met de brancheorganisatie Gebouwautomatisering (FHI) en OTIB, de cursus Systeemarchitect gerealiseerd. Een cursus op post-hbo niveau, die in 15 dagen opleidt naar een professionele Systeemarchitect Gebouwautomatisering en Beheer. De cursus start op 7 oktober en vindt plaats in het Intechnium-gebouw, Korenmolenlaan 4 te Woerden.

Meer weten of aanmelden? Klik hier!