Interview scale-up Simaxx: ‘Kleine fouten leiden tot onnodig energieverbruik’


In mei dit jaar nam energiebedrijf Eneco een belang van 20% in Simaxx, een start-up die een software platform heeft ontwikkeld die de markt van energiebesparing en slimme aansturing van gebouwen wil veroveren.

Dit artikel is eerder verschenen in het ezine ‘Utiliteit’ van Samen Energie Besparen, het energiebesparingsproject van Vastgoed Belang.

Door: Wessel Simons

Simaxx

Simaxx is een software platform waarmee informatie uit gebouwbeheersystemen uitgelezen en geanalyseerd kan worden. Denk aan een klimaatbeheersingssysteem, een zonnepaneleninstallatie of data uit een slimme meter. Met die kennis in handen kan een gebouwbeheerder of – eigenaar sturen op energieverbruik, luchtkwaliteit en verlichting/comfort. In Nederland wordt Simaxx toegepast bij ca. 200 gebouwen voor klanten zoals Schiphol Real Estate, Triodos, CBRE, DTZ en Eneco. Dit bedrijf uit Nieuwegein waar 14 mensen werken, is een joint venture van een aantal ondernemers met ervaring in installatietechniek en gebouwautomatisering.

Simaxx

Start

Eloi Burdorf, CEO van Simaxx legt uit: ‘Binnen ingenieursbureau DWA hadden we software ontwikkeld om eigen projecten te kunnen monitoren. Het lag niet in onze ambitie om dat product uit te breiden, maar we merkten dat klanten het machtig interessant vonden. Voor ons genoeg reden om hier een apart bedrijf van te maken en naarstig op zoek te gaan naar kapitaal om te groeien. In Eneco is een mooie investeerder gevonden die ons verder kan helpen met o.a. marketing, productontwikkeling en nieuwe klanten. Eneco zal onze producten en diensten pitchen richting hun klanten die hun gebouwen willen verduurzamen. Zo komt ons product goed van pas bij prestatiecontracten of een ESCO-constructie.’Filmpje 
Simaxx in het programma Doe Maar Duurzaam