VHG


We werken samen aan nog meer Levende Gebouwen in Nederland. Dat is het doel binnen het Platform Duurzame Huisvesting waarbij de Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) is aangesloten. Deze vereniging telt ruim 1.000 bedrijven actief in het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van groen.

De tijd dat groen decoratie was, is voorbij. Op basis van wetenschappelijk onderzoek weten we, dat groen een belangrijke bijdrage levert aan een beter leefklimaat, meer biodiversiteit en gezondheid van mensen. VHG heeft deze kennis vertaald naar concrete groene toepassingen in tuinen, het openbare groen en gebouwen. Op basis van 19 baten van groen brengt het concept van Het Levende Gebouw bijvoorbeeld in beeld welke voordelen met de toepassing van groen op, aan en in gebouwen te realiseren zijn. Ook voor gebouwen in de utiliteit zijn er vele groene mogelijkheden.

VHG wil graag de groene brug slaan in de ontwerp- en bouwketen, kennis delen en verbinden aan de groenprofessionals. Belangrijk is, dat zij al vooraan in het proces betrokken zijn zodat zij kunnen zorgen voor het juiste groen, op de juiste plaats en met het juiste onderhoud inclusief waarom die beplanting daar wordt toegepast en welke groene baten geleverd worden.

Meer weten? Bezoek de website van VHG via www.vhg.org. Hier vindt u onder andere de concepten van De Levende Tuin, Het Levende Gebouw en De Levende Openbare Ruimte digitaal bladerbaar.

Interview directeur Egbert Roozen