Young Professional Event houdt main event over gedragsverandering en verduurzaming


De eerste drie webinars van het Young Professional Event zitten erop. Met meer dan 500 aanmeldingen en inhoudelijke bijdrages van contentpartners was het een groot succes! De drie webinars zijn een mooie aanloop geweest naar het main event op dinsdag 21 september 2021 in DeFabrique in Utrecht.

Tijdens de webinars is er gesproken over de werking van ons brein, hoe we om kunnen gaan met weerstand en hoe je nu eigenlijk de ander kan verleiden om te gaan verduurzamen. Eén van de grootste belemmeringen om te verduurzamen, zit dus in de gedragsverandering van organisaties en mensen. Nu is het tijd voor actie!

Programma

13:00 – 13:30 Inloop

13:30 – 17:15 Programma

17:15 – 18:00 Borrel

Dagvoorzitter Jacques van der Krogt zal je deze middag, namens het hele team van Young Professional Event, welkom heten. Daarna trappen we af met de keynote spreker Bas Haring. Bas neemt je mee in zijn kijk op de wereld van verduurzaming. Hij is ‘volksfilosoof’, hoogleraar aan de Universiteit van Leiden, schrijver, maar vooral bekend van zijn boeken en televisieprogramma’s waarin hij ingewikkelde zaken toegankelijk maakt voor een breed publiek.

Daarna gaan we in de actie-modus. In workshops van onder andere het Rijksvastgoedbedrijf, De Bouwcampus, TNO, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Techniek Nederland, Wij Techniek, YOUNG TVVL en Nieman zullen veel voorkomende problemen rondom verduurzaming worden gedeeld en door jou als deelnemer worden omgezet tot acties. Welke acties zijn er? En belangrijker: hoe kunnen we deze acties tastbaar maken zodat het ook leidt tot de gewenste gedragsverandering?

Create the change

Het is tijd om buiten de eigen hokjes te kijken, omdat kijken van binnenuit niet hetzelfde perspectief geeft als kijken van buitenaf. Het is tijd om los te komen en elkaar op te zoeken. Het is tijd om anders te gaan denken en gebruik te maken van elkaars kennis.

Wil je meer informatie of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Mylenne Hamaker via m.hamaker@tvvl.nl.

Aanmelden voor het gratis main event van Young Professional Event op dinsdag 21 september 2021 kan via deze website.

Young Professional Event is een initiatief van Platform Duurzame Huisvesting, KEK en YOUNG TVVL die, in samenwerking met Rijksvastgoedbedrijf, RVO, De Bouwcampus, Techniek NL, WijTechniek, Bouwend Nederland, Adviesbureau DWA, Alba Concepts, Nieman Raadgevende Ingenieurs en M2K Advies, samen met jou een duurzame gedragsverandering willen stimuleren. Zij geloven dat het de vernieuwers en de verschilmakers zijn die geloof geven in een duurzamere toekomst. En niet geloof als in hoop maar vanuit overtuiging, omdat je ziet wat gewone mensen bereiken als ze buitengewoon gedreven zijn.