Kompas energiewetgeving

Bent u een eigenaar, (ver)huurder of gebruiker van een bestaand bedrijfsgebouw? Dan bent u volgens de wet verplicht om energie te besparen. Maar welke wetten en regels gelden er precies voor uw specifieke situatie? Met alle verschillende regels, uitzonderingen en vrijstellingen is het lastig om door de bomen het bos nog te zien. Het Platform Duurzame Huisvesting ontwikkelde een interactieve tool die snel en gemakkelijk overzicht biedt in de wetgeving voor uw specifieke gebouw en uw specifieke organisatie. Concrete tips, links en hulpmiddelen helpen vervolgens om daar ook aan te kunnen voldoen. Met het Kompas Energiewetgeving van het Platform Duurzame Huisvesting ziet u door de bomen weer het bos!

Kompas Energiewetgeving geeft inzicht en tips per type gebouw

Aan de slag met wet - en regelgeving

Volgens de wet zijn eigenaren, (ver)huurders en gebruikers van bestaande bedrijfsgebouwen verplicht om energie te besparen. Maar waar moet uw bestaande bedrijfsgebouw op energieprestatiegebied minimaal aan voldoen? Welke regels, vrijstellingen en uitzonderingen zijn op uw situatie van toepassing? Met zowel het Activiteitenbesluit, als de verschillende soorten energie-audits, energielabels en installatiekeuringen is het lastig om door de bomen het bos nog te zien. Er gelden andere regels voor grote of kleine verbruikers en er zijn andere regels en hulpmiddelen voor verschillende gebouwen.

Het Platform Duurzame Huisvesting helpt bestaande bedrijfshuisvesting verduurzamen en maakte de ingewikkelde wetten en regels over de energieprestatie-eisen van bestaande gebouwen daarom toegankelijker en begrijpelijker. Het Kompas Energiewetgeving laat op interactieve manier zien welke wetgeving en regels in welke situatie en voor welk type bestaand bedrijfsgebouw van toepassing zijn. Aanvullend biedt het concrete tips en hulpmiddelen die helpen om hieraan te kunnen voldoen.

Bekijk het Kompas Energiewetgeving

Het Kompas Energiewetgeving is speciaal ontwikkeld voor weergave op gemiddeld tot groot scherm. Bekijk het Kompas dus via een desktop of laptop en maak gebruik van een goede internetverbinding.

 
Kies uw gebouw(type)

 
Vragen en feedback

Met eventuele vragen of feedback over de werking van het Kompas kunt u contact opnemen met het Platform Duurzame Huisvesting via secretaris@platformduurzamehuisvesting.nl. Met vragen, opmerkingen en suggesties ten aanzien van de specifieke wetgeving kunt u terecht bij de desbetreffende ministeries.

 
Kompas energiewetgeving gebouwen

 
Lancering eerste deel van Kompas specifiek voor ‘kantoren’

Het Kompas wordt continue gevuld met nieuwe informatie. Op dit moment is het eerste deel voor ‘kantoren’ compleet. Dit deel van het Kompas gaat in op de wetgeving met bijbehorende hulpmiddelen en tips voor bestaande kantoorgebouwen.

Binnenkort ook voor zorg- en retailvastgoed, onderwijsgebouwen en bedrijfshallen

De komende maanden wordt het interactieve Kompas Energiewetgeving verder uitgebreid met alle regels, uitzonderingen en vrijstellingen die gelden voor retail- en zorgvastgoed, onderwijsgebouwen en bedrijfshallen.