UPDATES

BouwBeurs 2017: 6 t/m 10 februari Jaarbeurs Utrecht

Door Redactie - 25 januari 2017

Tags:

Van maandag 6 t/m vrijdag 10 februari vindt in de Jaarbeurs Utrecht de BouwBeurs plaats. Een dag BouwBeurs is een dag on tour om je vakkennis te vergroten. Gezellig met je collega’s, solo, samen met je opdrachtgevers of met je vrouw. Hier krijg je antwoord van deskundigen. Natuurlijk van honderden exposanten, maar ook tijdens presentaties in de verschillende expertise-theaters.

Thema’s

Actuele onderwerpen en belangrijke thema’s krijgen tijdens de BouwBeurs veel aandacht. Denk hierbij aan:

 • Bouw digitaal
 • Duurzaam en energiezuinig
 • Gezonde en slimme gebouwen
 • Kostenbesparende oplossingen
 • Renovatie
 • Gezond werken, gezond blijven (alles wat te maken heeft met veilig werken en duurzame inzetbaarheid van de mensen)

Expositieprogramma

De BouwBeurs is de grootste ontmoetingsplaats voor de uitvoerende bouw van Nederland. Met live demonstraties, nieuwe producten en volop entertainment.
Er zijn diverse paviljoens, seminars, het BouwBeurs-café en andere activiteiten. De noviteiten van exposanten zijn doorlopend een inspiratie. Maar bovenal is het dé locatie om te netwerken met uw relaties.

 • Afbouw
 • Bouwconstructies, hout en bouwmaterialen
 • Bouwmachines, -materieel en bedrijfswagens
 • Bouw & ICT
 • Bouw & veiligheid
 • Daksystemen, isolatie en bakstenen
 • Gereedschappen, bevestigingsmaterialen en bedrijfskleding
 • Gevelsystemen en -elementen, ramen en deuren
 • Hang- en sluitwerk
 • Informatie en kennisoverdracht
 • Installaties, sanitair en projectkeukens
 • Renovatie & onderhoud

Deltaplan Duurzame Renovatie

Voor het thema ‘Renovatie’ geeft onze partner Dutch Green Building Council een lezing op maandag 6 en donderdag 9 februari om 13:30 tot 14:00 in het Renovatietheater over het Deltaplan Duurzame Renovatie. We leven op dit moment in een land waar de totale gebouwde omgeving (woningen en utiliteitsbouw) voor bijna 40% verantwoordelijk is voor de CO2-uitstoot. Daarmee is de gebouwde omgeving de grootste vervuiler, meer dan bijvoorbeeld verkeer en industrie.

Er zijn hoopgevende ontwikkelingen om gebouwen beter en duurzamer te maken, dat zeker. Toch moet veel grondiger en in sneller tempo worden geren006Fveerd en verduurzaamd dan het huidige aantal, we moeten naar 15.000 gebouwen per jaar.

DGBC heeft daarom het initiatief genomen om een allesomvattend Deltaplan voor de Duurzame Renovatie van bestaand vastgoed te ontwikkelen, samen met marktpartijen, overheid, kennisinstituten, brancheorganisaties en partijen in de bouw- en vastgoedsector.

DGBC zal de regie voeren, waarbij de achterban van DGBC en diverse andere stakeholders worden uitgedaagd leiderschap te tonen en een voorbeeldfunctie te vervullen. Tijdens de sessie zullen we het plan presenteren en gaan we met de deelnemers in gesprek om vast te stellen wat er nodig is om deze doelstelling daadwerkelijk te realiseren.

Over de spreker:
Ir. Martin Mooij (1962) is Hoofd Certificering en Beheer. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de BREEAM-NL schema’s. Martin is opgeleid als architect aan de TU-Delft en heeft zich tijdens na zijn studie gericht op flexibele woningbouw. Vervolgens heeft hij 5 jaar als projectontwikkelaar bij systeembouwer Fort Bouw gewerkt, waar hij zowel een woningbouw als een unitbouwsysteem heeft afgestemd op de regelgeving en de certificering van deze systemen heeft verzorgd. In 1998 is hij naar Ecofys gegaan, adviesbureau op het gebied van energiebesparing, duurzame energie en duurzaam bouwen. Binnen Ecofys heeft de unit energie in de gebouwde omgeving geleid en een groot aantal gemeenten, bouwpartijen geadviseerd. Vanuit Ecofys is hij vanaf de beginperiode betrokken geweest bij van de DGBC. Voor zijn komst naar de DGBC was Martin verantwoordelijk voor het Public en Real Estate segment bij Nuon.

Platform Duurzame Huisvesting

Ook Platform Duurzame Huisvesting biedt tijdens de BouwBeurs een tweetal lezingen aan.

Op dinsdag 7 februari Houden Arjan Boonstoppel en Robert Koppes een lezing over het proces van ontwikkeling van een bestaand traditioneel kantoor(bank) gebouw naar een duurzaam co2 neutraal en energieneutraal kantoor(bank) gebouw. Hierin wordt weergeven hoe het mogelijk is om op een andere dan traditionele wijze het bouwproces te brengen tot het gewenste resultaat.

Over de sprekers:
Arjan Boonstoppel is installatietechnisch adviseur en ontwikkelaar op het gebied van duurzame installatie en energietechnieken en reeds 25 jaar actief in dit vakgebied. Robert Koppes is ruim 16 jaar bouwadviseur / directeur-eigenaar Koppes Bouwkunde BV. Het bedrijf is met consortium EnergiQ winnaar geworden van de BIK Challenge (Bouwen aan Integrale Ketensamenwerking), betreffende een verduurzamingscase in Noord Holland.

Verplicht Energielabel C

Op vrijdag 10 februari houdt Selina Roskam (RVO) om van 13:30 tot 14:00 uur in het renovatietheater een lezing over het verplichte energielabel C voor kantoren. In 2023 moeten alle kantoren naar Energielabel C heeft de Minister aangekondigd. Wat heeft dat voor gevolgen? Wat voor kansen zijn daar voor bouwbedrijven? Hoe werkt het energielabel utiliteitsbouw eigenlijk?

Over de spreker:
Selina Roskam is kennismakelaar duurzaam bouwen. Zij verbindt de vraag van de bouw- en vastgoedmarkt met de kennis die binnen RVO.nl beschikbaar is of met kennis die op de markt te vinden is. Roskam draagt haar kennis uit via LinkedIn blogs en via Twitter, is verantwoordelijk voor de website www.rvo.nl/gebouwen en de voorbeeldendatabase www.rvo.nl/energiezuiniggebouwd. Selina Roskam is RVO-expert op het gebied van energieprestatiecontracten.

Kijk voor een uitgebreid programmaoverzicht en alle exposanten op de website.

Kosten en deelname

Prijzen voor een toegangskaart variëren. Indien u een uitnodigingskaart of digitale uitnodiging heeft ontvangen kunt u een gratis toegangskaartje krijgen. Kaarten aan de kassa kosten €35,- euro. Kijk voor meer informatie over de inschrijving en deelname op de website.