Standaardmethode ‘BespaarGarant’

Het besparen van energie is best lastig. Brancheorganisaties bundelen hun krachten in Stichting BespaarGarant om energie besparen voor bedrijven en instellingen veel makkelijker te maken. De BespaarGarant-methode helpt je om samen met je eigen uitvoerende partij en adviseur zonder omwegen te komen tot een betrouwbaar verduurzamingsproject. Met gegarandeerde techniek die je kan vertrouwen en slimme financiering uit lagere energiekosten.

Voor wie?

BespaarGarant is er voor bedrijven en instellingen die voor hun gebouw minstens € 500 energiekosten per maand willen besparen door:

  • Een technisch gegarandeerd pakket van maatregelen zoals isolatie, warmtepompen, zonnepanelen, etc., afgestemd op het specifieke gebouw en gebruik.
  • Slimme en desgewenst balansneutrale financiering van de investering uit lagere energiekosten.
  • Samenwerking met hun eigen, vertrouwde bouw- of installatiebedrijf en/of adviseur.
Hoe werkt het?

Samen met de door jou te kiezen uitvoerende partij, energie-adviseur en financier begeleidt BespaarGarant je stap voor stap bij jouw BespaarGarant project:

Stap 1: Plannen & begroten

De BespaarGarant methode vertaalt actuele en complete data naar een betrouwbaar plan voor je energierenovatie met een financierbare begroting.

Stap 2: Financieren

De handige rekentool vertaalt het advies van je energie-adviseur en de offerte van je uitvoerende partij naar een heldere business-case van je verduurzamingsproject. Je kunt daarmee vaststellen hoe je totale kosten (investeringen + rente + onderhoud + monitoring) zich verhouden tot je totale opbrengsten (energiebesparing + eventuele subsidies) en jaarlijkse reservering voor instandhouding van je gebouw.

Stap 3: Contracteren

Het projectplan met begroting is klaar, de financiering is rond, nu is het zaak om met je installateur of aannemer een technische prestatiegarantie op het besparingsproject vast te leggen. Ben je verhuurder of juist huurder van het gebouw? Geen probleem. BespaarGarant heeft een verhuurvariant van het model energieprestatiecontract: met heldere afspraken tussen de verhuurder en huurder(s) over de verrekening van de investeringskosten en de besparingsopbrengsten.

Stap 4: Opleveren

Dit is de stap waarbij de door jou gekozen uitvoerder een goed functionerende slimme meter installeert en test. Samen met diezelfde partij (en eventueel je adviseur) controleer je de oplevering. Iedereen tevreden en akkoord? Dan onderteken je de opleveringsbrief.

Stap 5: Monitoren

Uiteraard wil je dat de uitgevoerde besparingsmaatregelen effectief zijn en dat dit zolang het energieprestatiecontract loopt ook gecontroleerd wordt. Die zorg neemt BespaarGarant uit handen met slimme software en snelle alerts bij veranderingen.

Contact

Heb je vragen over (het gebruiken van) BespaarGarant? Meld je dan aan voor een vrijblijvend adviesgesprek via www.bespaargarant.nl/advies of bel tijdens kantoortijden met 085 – 487 4667.

Ben je aannemer of installateur en wil je de BespaarGarant-methode aanbieden aan je opdrachtgevers? Dan kun je je via dit formulier aanmelden voor een vrijblijvend intakegesprek.

Naar de website van BespaarGarant.