UPDATES

Integraal beheercontract Van Gogh museum beste samenwerkingsproject

Door Redactie - 2 februari 2017

Tags:

Het project Integraal beheercontract Van Gogh museum kreeg op 20 januari 2017 de juryprijs én de publieksprijs voor ‘Beste samenwerkingsproject in de bouw’. Het team Rijksvastgoedbedrijf, Van Gogh museum en Strukton Worksphere streed met 7 andere kandidaten om de titel tijdens de landelijke finale op de Infratech in Ahoy.

Dit bericht verscheen eerder op Rijksvastgoedbedrijf.nl

In een korte pitch moesten de deelnemers proberen duidelijk te maken waarom nu juist hún project een goed voorbeeld was van samenwerking in de bouw. ‘Beheren met plezier & toewijding’ is een van de leidende principes voor een goede samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer en was het uitgangspunt voor de pitch en het project Integraal beheercontract Van Gogh museum. De jury vond de pitch ‘heel origineel’ en de twee vernieuwende onderdelen van dit beheercontract maakten de goedkeuring van de jury af. Zo waren er ‘doorleefsessies’ met de opdrachtnemer (Strukton Worksphere) en de gebruiker (Van Gogh museum) om het contract helemaal door te nemen tot iedereen het ermee eens was. Een andere eyeopener voor de jury was de mogelijkheid dat alle partijen tijdens de looptijd van het contract een verbetervoorstel mochten indienen.

Opdrachtgeversforum

De prijs werd toegekend door het Opdrachtgeversforum. Het Opdrachtgeversforum in de bouw is een kring van (semi-)publieke opdrachtgevers die ervaringen uitwisselen, kennis delen en ontwikkelen en ideeën over nieuwe thema’s in de bouw en infrastructuur initiëren. Zij hebben vijf algemene leidende principes onderschreven die de basis vormen voor een goede samenwerking.  De leidende principes waren essentieel in het oordeel van de jury.