UPDATES

Succesvolle Kick off Platform Duurzaam Winkelvastgoed

Door Redactie - 10 februari 2017

Tags:

Op dinsdag 7 februari vond de kick off plaats van Platform Duurzaam Winkelvastgoed. Duurzaamheid staat niet bij alle stakeholders in de winkel(vastgoed)sector hoog op de agenda. De mogelijke gevolgen van geldende milieuwetgeving met de bijbehorende sancties zijn nog onvoldoende bekend bij retailers, eigenaren van vastgoed, beheerders en ontwikkelaars. Tijdens de Green Retail Expedition hebben experts en koplopers laten zien hoe aantrekkelijk en noodzakelijk verduurzaming uiteindelijk is. People, Planet en Profit zijn juist in de winkelsector belangrijke kernwoorden. Ruim 100 deelnemers hebben hun input en feedback gegeven tijdens deze kick off sessie om de targets voor de komende maanden vast te stellen.

Het Platform Duurzaam Winkelvastgoed is een initiatief van NRW. Bij dit platform zijn aangesloten: DGBC (Dutch Green Building Council), INretail, IVBN, NEPROM, NeVaP, NRW, Platform Duurzame Huisvesting, RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), Vastgoed Belang, Vastgoedoverleg en VGM NL. Gezamenlijk willen wij de sector zo goed mogelijk informeren en ondersteunen en de beleidsmakers adviseren.

Kompas Energiewetgeving Winkelvastgoed

Zo is het Kompas Energiewetgeving Winkelvastgoed van Platform Duurzame Huisvesting op het congres gelanceerd. Deze online tool laat op interactieve manier zien welke wetten en regels voor bestaande winkelgebouwen van toepassing zijn, inclusief concrete tips die helpen om aan de wetgeving te voldoen. NRW heeft een handig overzicht met alle Actuele wet- en regelgeving op het gebied van duurzaam winkelvastgoed opgesteld.

In november 2017 wordt de tweede Green Retail Expedition georganiseerd om de voortgang te monitoren en best practices te delen.

Aansluiten bij dit Platform kan. Neem hierover contact op met NRW (info@nrw.nl). Ook kan een inhoudelijke bijdrage worden geleverd aan het kompas Energiewetgeving Winkelvastgoed. Heeft u een tool of extra informatie als aanvulling op het Kompas? Stuur dan een bericht naar secretaris@platformduurzamehuisvesting.nl.