UPDATES

Claudia Reiner wint ABN AMRO Duurzame 50 Award

Door Redactie - 20 april 2017

Tags:

De voorzitter van Platform Duurzame Huisvesting, Claudia Reiner, is de winnares van de ABN AMRO Duurzame 50. De ABN AMRO Duurzame 50 wordt uitgereikt aan de persoon die over genoeg daadkracht, charisma, contacten en visie beschikt om de gebouwde omgeving te verduurzamen. Dit jaar bestond de vakjury uit onder anderen Marc Hopman, Natalie Hofman, Maarten Vermeulen en Maxime Verhagen

Claudia Reiner, tevens vice-voorzitter van UNETO-VNI en directeur van Caris & Reiner, is zeer trots op het winnen van de award: ‘Als je je al jaren bezighoudt met verduurzaming voelt dit als een Oscar.’ Door het winnen van de award liet Claudia Reiner Biense Dijkstra (algemeen directeur van Bouwgroep Dijkstra Draisma) en Thomas Rau (architect en oprichter van RAU en Turntoo) achter zich.

Building Holland

Claudia Reiner kreeg de ABN AMRO Duurzame 50 Award uit handen van Jan Willen van de Groep en gastvrouw Pernille La Lau. De award werd uitgereikt tijdens het Green Tie Gala op Building Holland, het integrale event voor bouw en vastgoed. Claudia Reiner is vol lof over Building Holland als integraal platform. ‘Dit is een van de eerste podia waar de verbinding wordt gelegd tussen alle disciplines. We moeten de verbinding maken naar maatschappelijke waarde.’ Door de ABN AMRO Duurzame 50 te winnen vormt Claudia Reiner de juryvoorzitter van de verkiezing van volgend jaar.

De ABN AMRO Duurzame 50 Award werd dit voor de zesde keer uitgereikt. ABN AMRO heeft de ambitie de transitie naar duurzaam vastgoed in Nederland te versnellen. Petran van Heel, sector banker Bouw bij ABN AMRO is trots dat deze award uitgereikt kan worden. ‘Verduurzamen kan je niet alleen, goede partners en het uitwisselen van kennis zijn daarbij essentieel. Jong en oud kan daar een steentje bijdragen. Dat moeten we zichtbaar maken én stimuleren. De ABN AMRO Duurzame 50 Award en de ABN AMRO Young Professional Award sluiten daar naadloos op aan.’

ABN Young Professional

Naast de ABN Duurzame 50 Award werd de ABN AMRO Young Professional Award dit jaar voor het eerst uitgereikt. De award is voor de meest veelbelovende toekomstige groene leider. Mede-oprichter Suze Gehem van De Groene Grachten won de eerste editie van deze kersverse verkiezing. Ze maakte haar passie voor duurzaamheid meteen concreet. “Over een aantal weken is de eerste all electric studentenvereniging van Nederland een feit”, aldus Gehem over de prijs. Houd de website van de ABN AMRO Duurzame 50 in de gaten om meer informatie over de verkiezing van volgend jaar.