UPDATES

Facility managers dringen door in de ‘ABN AMRO Duurzame 50’

Door Redactie - 20 april 2017

Tags:

FMN-lid Yvette Watson is dit jaar met de achtste plaats niet alleen de hoogste binnenkomer in de ‘ABN AMRO Duurzame 50’ van 2017, maar ook de hoogst geplaatste facility manager in deze lijst. Naast Yvette Watson hebben dit jaar maar liefst zeven personen met een directe link naar het facilitaire werkveld een plaats weten te veroveren in de top 50 van dit jaar. Onder hen vijf leden van FMN, de beroepsvereniging voor het facilitaire domein.

Yvette Watson

Yvette Watson

‘Facility managers krijgen hiermee langzaam maar zeker de erkenning die zij verdienen voor hun rol in de verduurzaming van de gebouwde omgeving,’ zegt verenigingsmanager Roel Masselink van FMN. De ‘ABN AMRO Duurzame 50’ wordt elk jaar door een vakkundige jury samengesteld en is een lijst van personen die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving in Nederland ook echt duurzamer te maken. De lijst van 2017 werd gisteravond bekend gemaakt tijdens het Green Tie Gala op Building Holland. Voor de ‘ABN AMRO Duurzame 50’ waren dit jaar meer dan 250 genomineerden.

Terechte erkenning

Facility managers zijn meer dan eens de drijvende kracht achter en bij verduurzamingsprojecten in de gebouwde omgeving, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Het grote aantal facility managers in de Duurzame 50 van dit jaar weerspiegelt nu eindelijk die rol op het gebied van verduurzaming. Ook Yvette Watson, voorzitter van de FMN Expertgroep Circulaire & Inclusieve Economie, is een voorbeeld van zo’n drijvende kracht. ‘De achtste plaats in de Duurzame 50 van dit jaar is niet alleen een terechte erkenning voor de rol van de facility manager, maar vooral een welverdiende erkenning voor de bijdrage die Yvette al jarenlang levert op het gebied van verduurzaming. Als het gaat om duurzaamheid is Yvette zowel binnen haar werk voor de Koninklijke Bibliotheek en haar bedrijf PHI Factory, als binnen FMN een toonbeeld voor anderen. Haar gedrevenheid, passie en overtuigingskracht werken aanstekelijk,’ aldus FMN-verenigingsmanager Roel Masselink. Ook de top 20-notering van Bart Blokland en Ton Bernts van Alliander is een duidelijke erkenning voor de rol van facility managers.

‘Echte’ facility managers

FMN is bijzonder trots op het grote aantal FMN-leden dat dit jaar wist door te dringen tot de top 50 van meest invloedrijke personen op het gebied van verduurzaming van de gebouwde omgeving. In eerdere jaren wist FMN-lid Bram Adema, directeur-eigenaar van CFP, een adviesbureau op het gebied van duurzaamheidsvraagstukken, al tot de Duurzame 50 door te dringen. Ook dit jaar is hij weer in de lijst vertegenwoordigd. Het is nu echter voor het eerst dat er ‘echte’ facility managers, zoals Yvette Watson, Bart Blokland, Ton Bernts en Theo Peters (Achmea), een plek in de Duurzame 50 weten af te dwingen. Ook FMN-lid Geerke Hooijmeijer-Versteeg van PHI Factory staat als projectleider dicht bij het facilitaire werkveld.

Stimulans

FMN feliciteert iedereen met zijn of haar plek in de ABN AMRO Duurzame 50. Verenigingsmanager Roel Masselink: “Het kan niet anders dan dat deze verkiezing ook andere facility managers blijft stimuleren om zich binnen hun organisatie hard te blijven maken voor investeringen in duurzaamheid.”

Over FMN

FMN is dé beroepsvereniging voor het facilitaire domein. De leden van FMN zijn werkzaam in uiteenlopende sectoren en diverse facilitaire branches. De facilitaire sector is inclusief vastgoed goed voor circa 10% van het bruto nationaal product (exclusief vastgoed circa 5%)*). FMN is partner van de internationale organisatie voor facility management, IFMA.