Van Hoofdpijndossier tot Groeimodel: Over het versneld verduurzamen van de utiliteitsbouw tijdens het Cobouw Café op 11 mei


Hoe overkomen we de split incentive? Bij wie ligt de verantwoordelijkheid voor verduurzaming in de vastgoedsector? Hoe zorgen we nu echt voor een versnelling om in 2050 energieneutraal te kunnen zijn? Verschillende vragen waar iedereen graag een antwoord op wilt hebben. Daarom organiseert Cobouw in samenwerking met Platform Duurzame Huisvesting op donderdag 11 mei 2017 het Cobouw Café.

Cobouw cafeHet Cobouw Café staat voor discussies, bouwhelden, een kopspijkerspel en live muziek. Met spraakmakende gasten uit de huisvestingsketen en de politiek gaan wij de discussie aan. Cobouw-journalisten Thomas van Belzen en Joost Zwaga voelen de tafelgasten aan de tand en poneren prikkelende stellingen over hoe we van hoofdpijndossier naar bruisend groeimodel kunnen gaan. We bediscussiëren onder andere de verantwoordelijkheid binnen de sector, de verdienmodellen die potentie hebben om huurders en gebouweigenaren mee te krijgen en hoe we de split incentive gaan overkomen.

Verschillende tafelgasten hebben zich al enthousiast getoond om deel te nemen. Zo zijn onder andere Bernardo Korenberg (CSR Manager Bouwinvest), Roger Mol (waarnemend directeur Transacties en Projecten Rijksvastgoedbedrijf), Gerben van Dijk (H-Team) en Boudewijn Ruitenburg (Commercieel Directeur OVG Real Estate), Han Blokland (CEO Engie), Jaap Dijkgraaf (Directeur DWA) en Marco Meetz (Hoofd Facilitair Bedrijf a.s.r.)  al bevestigd als tafelgasten en worden er nog andere tafelgasten binnenkort bekend gemaakt.

Naast een discussie en informele borrel vindt ook tijdens het café de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst van het Platform Duurzame Huisvesting plaats en bekrachtigen we daarmee de samenwerking binnen de huisvestingketen.

asr Cobouw CafeUiteraard hebben we een unieke locatie gekozen om het Cobouw Café te organiseren. Dit keer zijn wij te gast bij a.s.r. Utrecht. Dit gebouw is een goed voorbeeld van hoe verduurzaming door renovatie goed kan worden uitgevoerd en wij zijn daarom blij om op deze inspirerende plek samen te komen.

In één avond van hoofdpijndossier naar groeimodel? Bezoek het Cobouw Café op 11 mei!
U bent van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. Graag vernemen we of we op uw aanwezigheid mogen rekenen tijdens het PDH Café. U kunt u aanmelden via deze link.

Datum: 11 Mei

Tijd: 16:00 – 18:30 uur

Locatie: a.s.r. Utrecht: Archimedeslaan 10, Utrecht

Heeft u het artikel van Thomas van Belzen met Platformlid Jaap Dijkgraaf al gelezen? Een leuke opwarmer voor het Cobouw Café op 11 mei!