‘Groenste portefeuilles gaan ook de hoogste rendementen opleveren’


De vastgoedfondsen van Altera Vastgoed hebben wederom – voor het derde jaar op rij – in het jaarlijkse GRESB-onderzoek een internationale toppositie behaald en het stempel ‘Green Star’ verkregen.

Dit bericht verscheen eerder op Vastgoed Journaal.

Het Woning- en Winkelfonds hebben met vijf uit vijf sterren zelfs de hoogst haalbare status behaald in deze onafhankelijke benchmark voor niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen.

‘Meetbaar terugbrengen’

Dit resultaat bevestigt volgens Altera dat de ‘eerder ingeslagen koers leidt naar de juiste performance; het beleid is gericht op concrete maatregelen en het meetbaar terugbrengen van verbruik en uitstoot door maatregelen die energie besparen resp. duurzame energie opwekken; huurders profiteren hiervan door lagere huurlasten.’

Altera zal in zijn strategie en beleid inzetten op verdere intensivering van pragmatische en heldere duurzaamheidsverbeteringen. Dat geldt niet alleen voor woningen, maar ook voor winkels met een focus op food & convenience waar bij uitstek duurzaam ondernemen en rendement hand in hand kunnen gaan, aldus de Amstelveense assetmanager in een verklaring.

Reactie CEO Jaap van der Bijl

‘Wij zijn verheugd met deze uitstekende resultaten. Naast de positieve effecten voor het milieu zijn wij er namelijk ook van overtuigd dat de groenste portefeuilles ook de beste performance gaan opleveren. Voor ons aanleiding om de inspanningen verder op te voeren en te verbreden, zeker nu MVO-aspecten steeds belangrijker worden’, zegt Van der Bijl.

Bron: Vastgoed Journaal